Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Legile Justitiei vor fi modificate prin initiativa parlamentara (surse)

Legile Justitiei vor fi modificate prin initiativa parlamentara (surse)
Foto: Arhiva Ziare.com
Conducerea PSD a decis ca modificarile la Legile Justitiei sa fie promovate ca initiativa parlamentara, nu printr-un proiect asumat de Executiv, au declarat, vineri, surse social-democrate, ideea fiind enuntata la inceputul saptamanii si de premierul Mihai Tudose.

"Decizia pe care am luat-o a fost ca vom promova Legile Justitiei ca initiativa parlamentara, nu vor mai fi initiate de Guvern", au declarat surse din conducerea PSD.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, la Antena 3, ca pachetul de legi ale justitiei ar trebui trimis la Parlament astfel incat acesta sa decida, in urma dezbaterilor, care va fi forma lor finala.

"Eu cred, ca sa nu ne mai chinuim, ca ar trebui duse direct la Parlament care sa faca consultari, comisii, cele doua Camere...", a spus premierul Tudose raspunzand unei intrebari privind traseul legislativ al legilor.
Seful Guvernului a precizat insa ca este nevoie si de o decizie politica a conducerii coalitiei de guvernamant.

"Teoretic, legile sunt inca la Ministerul Justitiei si mai asteapta niste avize, inclusiv de la Comisia de la Venetia", a spus Tudose mentionand, insa, ca viitoarea intrunire a Comisiei va avea loc in luna decembrie.

Citeste mai multe informatii despre Legile Justitiei:

Ministrul Toader: Am vorbit si despre legile Justitiei cu ambsadorul german, dar mai mult despre MCV
Toader i-a promis ambasadorului Germaniei ca va cere avizul Comisiei de la Venetia pe procedura de numire a procurorilor-sefi
Tudorel Toader anunta saptamana viitoare proiectul final pe Legile Justitiei. Ce spune de miile de magistrati care se declara impotriva
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 14:18

 Articol citit de 1146 ori

Citeste si: