Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Atac din PSD la ministrul Justitiei: Ca tempo nu ne potrivim cu Tudorel Toader. E de inteles si nerabdarea noastra

Atac din PSD la ministrul Justitiei: Ca tempo nu ne potrivim cu Tudorel Toader. E de inteles si nerabdarea noastra
Foto: Facebook / Doina Pana
Nerabdarea PSD privind legile justitiei este de inteles, declara vicepresedintele partidului Doina Pana, care se arata nemultumita de ritmul lent in care promoveaza pachetul legislativ ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

"Sunt convinsa ca dumnealui isi va face treaba, ceea ce a promis, adica sa vina cu acel pachet pe legile justitiei, dar e de inteles si nerabdarea noastra, pentru ca au existat foarte multe dezbateri publice in sensul asta, pentru ca realmente societatea o cere, este una din propunerile din programul nostru de guvernare. Deci un pic ca tempo nu ne potrivim (...)

Noi consideram ca pe justitie exista foarte mari urgente. Va aduc aminte discutiile uriase care au fost legat de faptul ca noi vom fi amendati de catre CEDO si va trebui sa platim despagubiri uriase detinutilor carora nu le asiguram conditiile din penitenciare conform normelor internationale. Or asta insemna un set larg de masuri si legislative si de construire de noi penitenciare si de modernizare a celor care exista. Deci acest pachet eu nu cred ca poate intarzia foarte mult, pentru ca odata ce primim amenda (de la CEDO, n.red.), pe urma e mai complicat", a declarat Doina Pana la RFI Romania.
Mai multi lideri PSD, in frunte cu presedintele Liviu Dragnea, s-au aratat nemultumiti in ultimele zile de faptul ca ministrul Tudorel Toader nu a trimis la Parlament pachetul de legi pentru modificarea Codurilor Penale.

Citeste si:

Ministrul Toader a fost chemat la raport in Parlament. Serban Nicolae: E inadmisibila intarzierea legilor din JustitieDragnea: Tudorel Toader intarzie nepermis cu modificarea Codurilor. Parlamentul nu e anexa Guvernului
In replica, premierul Sorin Grindeanu a declarat joi ca Guvernul s-a angajat intr-un "proces transparent" de modificare a legilor pentru justitie.

"Acum, pe siteul MJ se afla acel proiect de lege prin care se pun in concordanta CPP cu deciziile CCR. E in dezbatere publica. Vom transmite catre Parlament proiectul in momentul in care dezbaterea publica e incheiata, indiferent cine solicita acel lucru. Abia atunci, cu eventuale adaugiri, discutii, ni-l asumam in guvern ca proiect de lege si il trimitem la Parlament, dar abia dupa ce procesul de dezbatere publica e terminat", a declarat premierul, in cadrul unei conferinte de presa sustinute impreuna cu Frans Timmermans si Tudorel Toader.
La randul sau, ministrul justitiei a explicat de ce dureaza atat de mult intregul proces.

"Sunt 3 legi de baza privind organizarea justitiei: 303, 304, 317, toate din 2004. Daca vrem sa facem o treaba temeinica, riguroasa, atat pe fond cat si pe forma, o evaluare completa a acestor legi care se aplica de 13 ani in Romania, cu bune si rele, trebuie sa facem o evaluare, consultam CSM, toate institutiile participante, il punem in transparenta decizionala, il insuseste guvernul si il trimite la Parlament ca proiect de lege. Abia atunci avem cugetul impacat ca am facut un demers viabil si ca legile sunt pentru imbunatatirea activitatii justitiei", a explicat ministrul Justitiei.

Vezi ce alte declaratii au mai facut premierul Sorin Grindeanu si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, in fata prim-vicepresedintelui CE, Frans Timmermans, prezent la Bucuresti.
Citeste mai multe despre Doina Pana (PSD): Ca tempo nu ne potrivim cu Tudorel Toader; pachetul justitiei nu poate intarzia foarte mult pe site-ul RFI Romania.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 14:30

 Articol citit de 3739 ori

Citeste si: