Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

9 ambasadori repeta: Este necesar avizul Comisiei de la Venetia pentru modificarea legilor Justitiei

9 ambasadori repeta: Este necesar avizul Comisiei de la Venetia pentru modificarea legilor Justitiei
Foto: Ministerul Justitiei (Arhiva)
Cei noua ambasadori care s-au intalnit miercuri cu ministrul Tudorel Toader i-au impartasit acestuia "preocuparea lor cu privire la proiectul de legi privind reforma justitiei dezbatut in Parlament", precum si importanta solicitarii "avizului Comisiei de la Venetia asupra unor aspecte de baza ale reformei justitiei".

"Domnii Ambasadori au impartasit opiniile si preocuparea lor cu privire la proiectul de legi privind reforma justitiei dezbatut in Parlament, precum si dorinta ferma ca Romania sa continue procesul de consolidare a statului de drept, independentei justitiei si luptei impotriva coruptiei, recunoscand progresul facut incepand cu anul 2007.

Excelentele Lor, domnii Ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene si-au exprimat dorinta ca Romania sa creeze cadrul necesar pentru a permite indeplinirea obiectivelor Mecanismului de Cooperare si Verificare si sa evite orice decizie care ar putea face ca acest obiectiv sa fie mai greu de atins. De asemenea, au subliniat importanta unui proces de consultare amplu si deschis cu toate partile interesate, incluzand solicitarea avizului Comisiei de la Venetia asupra unor aspecte de baza ale reformei justitiei", se arata intr-un comunicat al ambasadei Canadei.
Ministrul Toader a discutat miercuri cu noua diplomati - din Belgia, Canada, Franta, Germania, Marea Britanie, Olanda, Statele Unite si SUedia - despre MCV, separatia puterilor in stat, despre modificarea legilor Justitiei si statul de drept.

Dupa intrevedere, ministrul Tudorel Toader declara ca nu a existat niciun repros din partea diplomatilor referitor la ultimele initiative legislative in domeniul justitiei.

Citeste mai multe despre 9 ambasadori repeta: Este necesar avizul Comisiei de la Venetia pentru modificarea legilor Justitiei pe www.cursdeguvernare.ro
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 07 Decembrie 2017, ora 20:32

 Articol citit de 5766 ori

Citeste si: