Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Toyota > modele
A   A   A

Toyota va construi un rover pe care japonezii vor sa il trimita pe Luna

Toyota va construi un rover pe care japonezii vor sa il trimita pe Luna
Foto: Facebook/Toyota
Toyota Motor, unul dintre cei mai mari producatori auto din lume, va colabora cu agentia spatiala japoneza pentru dezvoltarea unui rover lunar care va functiona cu tehnologii pe baza de pile de combustie.

Desi Japonia nu intentioneaza deocamdata sa construiasca o racheta cu care sa trimita oameni in spatiu, roverul va avea o contributie majora la un program spatial international viitor, a anuntat Agentia de Explorare Spatiala a Japoniei (JAXA), transmite Reuters.

"Roverul va fi un element important care va sprijini exploarea Lunii de catre oameni, care ar urma sa aiba loc in anii 2030. Intentionam sa lansam un astfel de rover in spatiu in 2029", a declarat presedintele JAXA, Koichi Wakata, prezent la un simpozion la Tokyo.
Roverul este inca in faza de concept, dar o imagine inclusa intr-un comunicat prezinta un vehicul cu sase roti asemanator cu un transportor blindat.

Un purtator de cuvant al Toyota, care intentioneaza sa produca automobile cu pile de combustie ca alternativa la vehiculele pe benzina, a spus ca proiectul va oferi companiei sansa de a-si testa tehnologiile in mediul aspru de pe Luna si de a le imbunatati.

Citeste si - NASA a primit 21 de miliarde de dolari: De data aceasta, cand vom ajunge pe Luna, vom ramane
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 13 Martie 2019, ora 10:52

 Articol citit de 726 ori

Citeste si: