Paleologu crede ca USR la guvernare ar fi "un esec garantat", PNL e intr-o dependenta vicioasa, iar Iohannis "a compromis si tacerea"

Sambata, 14 Septembrie 2019, ora 18:32
7167 citiri
Paleologu crede ca USR la guvernare ar fi "un esec garantat", PNL e intr-o dependenta vicioasa, iar Iohannis "a compromis si tacerea"
Foto: Facebook/ Theodor Paleologu

Candidatul PMP la presdintie, Theodor Paleologu, a criticat atat USR, cat si PNL si pe presedintele Iohannis, in declaratiile facute, sambata, la Scoala de Vara a PMP de la Costinesti. Theodor Paleologu a spus ca in USR sunt oameni foarte buni, insa problema e ca nu au o busola ideologica, iar acest partid la guvernare ar fi "un esec garantat", in timp ce despre cei din PNL a spus ca ii suspecteaza de "masochism", deoarece continua sa stea alaturi de Klaus Iohannis, cel care "a compromis si tacerea".

Oameni minunati in USR, dar fara busola ideologica

"Sunt oameni minunati in USR, dar problema este ca nu au unitate, nu au o busola ideologica. In USR ai de toate. Oameni care spun nu lucruri diferite, ca e buna diferenta. In USR sunt pozitii diametral opuse. Florina Presada si Claudiu Nasui spun lucruri diametral opuse. Sunt ca apa si uleiul.

Nu au niciun fel de legatura unul cu altul. Sunt la antipozi. Ori asa ceva, in situatie de guvernare, inseamna esec garantat", a afirmat Theodor Paleologu, sambata la Scoala de Vara a PMP, de la Costinesti.

Candidatul PMP la prezidentiale a adaugat ca ar merge mai departe cu initiativa "Fara penali in functii publice" si ar propune "Fara prosti in functii publice", deoarece prostia genereaza multe catastrofe.

"E foarte bine sa spui Fara penali. Am semnat si eu pentru referendumul Fara penali. Evident ca am semnat. Cum sa nu semnezi asa ceva? Dar nu ii de ajuns ca sa guvernezi o tara, sa spui: Fara penali, fara penali. Eu as fi mai radical. As spune fara prosti. Cati sunt de fapt corupti din prostie? Ca de aici lucrul acesta.

Prostia genereaza de fapt multe catastrofe. I-as spune in primul rand Fara prosti. Eu cred ca trebuie sa ne propunem in primul rand in aceasta campanie sa demostram ceva, sa demonstram ca nu suntem o tara de prosti", a conchis Paleologu.

"Iohannis sa se spele pe cap cu Dancila"

In ce il priveste pe contracandidatul sau, Klaus Iohannis, Theodor Paleologu a afirmat ca presedintele Klaus Iohannis a numit-o premier pe Viorica Dancila, prin urmare il indeamna "sa se spele cu ea pe cap". Prezidentiabilul PMP a precizat ca seful statului s-a gandit ca prin numirea lui Dancila va ingropa PSD, insa a inmormantat apoi si Romania, ca tara.

Care va fi deznodamantul blocajului guvernamental?

"Dupa alegeri probabil. Asa cum arata lucrurile in momentul de fata, Viorica Dancila se va agata de putere cu o energie si asarnare demne de o cauza mai buna si va intretine timp de trei luni haosul, zapaceala, dihotomia in Romania.

Realmente nu avem nevoie de asa ceva. Romania pierde enorm, pierde financiar, economic din cauza acestei discordii la varful statului", a afirmat Theodor Paleologu. guvernamental.

Chestionat daca are ce face Klaus Iohannis in legatura cu situatia actuala, Paleologu a replicat: "El a numit-o pe Dancila. Sa se spele cu ea pe cap. El a numit-o. A numit-o pentru ca in felul acesta s-a gandit ca inmormanteaza PSD. Da, numai ca ne inmormanteaza si pe noi ca tara. Nu stiu ce o sa faca Iohannis, pentru ca eu nu sunt Iohannis. Eu nu as fi numit-o pe Dancila prim-ministru".

Paleologu a adaugat ca refuzul repetat al lui Klaus Iohannis de a numi ministri in Guvern face parte din lupta politica pentru prezidentiale.

"E o lupta politica pentru alegerile prezidentiale. De aia nu e bine ca presedintele sa se gandeasca din prima zi in care ajunge la Cotroceni la al doilea mandat. Acesta e cazul actualului presedinte. Fiecare pas si pas cu pas, tot pe loc, cu un singur gand - realegerea in 2019", a mai spus Paleologu.

Suspectez PNL de masochism. De ce stau alaturi de Iohannis? A compromis si tacerea

In ce ii priveste pe cei din PNL, Theodor Paleologu a spus ca ii suspecteaza de "masochism", deoarece continua sa stea alaturi de Klaus Iohannis, desi nu i-a adus la guvernare. Prezidentiabilul PMP a precizat ca seful statului "a compromis si tacerea".

"Au castigat, au devenit dependenti, dar e o dependenta vicioasa. Eu ii suspectez de masochism, pentru ca Iohannis nu i-a adus la guvernare nici macar o zi, in cinci ani, si ei merg in continuare pe aceasta formula, care e o lipeala. PNL nu are, cu adevarat, o busola ideologica. (...) E nevoie de un Presedinte care sa spuna adevarul, le spune intermitent, mai spune uneori ca PSD-ul e odios. Sigur, suntem de acord, dar parca nu e suficient. (...) a compromis si tacerea", a mai spus Paleologu.

El crede ca actualul presedinte a fost votat in 2014 nu pentru ca ar detine caracteristici ale ideologiei liberale, ci pentru a nu castiga contracandidatul sau la prezidentiale.

"Pentru PNL, Iohannis a fost o lipeala. El nu are legatura cu liberalismul, cu traditia Partidului National Liberal. A fost ca la pacanele, ca la jocurile de noroc, au mizat pe Iohannis si a mers. De ce a mers? Pentru ca lumea nu il mai voia pe Ponta, de-aia a mers, de-aia am votat Iohannis in 2014, de-aia ati votat dumneavoastra Iohannis in 2014, nu de dragul lui, ci de oroare de Victor Ponta, de-aia a castigat cu un milion de voturi in plus, in 2014", a explicat Paleologu.

Candidatul PMP la prezidentiale a precizat ca desi exista aceste probleme in partidul liberalilor, exista si oameni capabili, precum Florin Catu sau Bogdan Glavan, pe care si-ar dori sa ii aiba alaturi, in echipa.

"Ei merg in continuare pe aceasta formula care, in fond, e o lipeala. E adevarat ca sunt multi oameni foarte vii, liberali autentici... Glavan e un om pe care mi-l doresc alaturi de noi, Citu, un liberal adevarat. Daca luam partidul in ansamblul lui, nu merge. Uitati-va la lista pe care au avut-o la europarlamentare, nu merge. Iarasi au mizat, ca la pacanele pe ceva, si anume pe referendum", a conchis Paleologu.

PMP a organizat in acest week-end Scoala de Vara a organizatiei de tineret, la Costinesti. La eveniment au fost prezenti Eugen Tomac, Theodor Paleologu, prezidentiabilul partidului, Mihail Neamtu, precum si alti membri ai formatiunii.

Desi initial fusese anuntat sa participe la eveniment, Traian Basescu nu a mai putut participa la Scoala de vara a PMP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Theodor Paleologu Viorica Dancila, #Theodor Paleologu Klaus Iohannis, #Theodor Paleologu USR, #Theodor Paleologu alegeri prezidentiale , #PMP