Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Teodor Melescanu > ministru de Externe
A   A   A

Melescanu cere Germaniei sa sustina aderarea noastra la Schengen: In Romania se traieste mai sigur decat in Berlin, Paris ori Bruxelles

Melescanu cere Germaniei sa sustina aderarea noastra la Schengen: In Romania se traieste mai sigur decat in Berlin, Paris ori Bruxelles
Foto: Arhiva Ziare.com
Ministrul roman de Externe, Teodor Melescanu, cere Germaniei sa sustina in mod activ aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, argumentand ca autoritatile romane utilizeaza tehnologii ultramoderne pentru protejarea frontierelor si ca Romania este "mai sigura" decat Berlinul, Parisul sau Bruxelles-ul.

"Ne-ar fi de ajutor daca Germania ar sustine activ aderarea Romaniei la Spatiul Schengen. Ne-am bucura", declara Teodor Melescanu intr-un interviu acordat publicatiei germane Die Welt.

Ministrul roman de Externe s-a declarat favorabil unei propuneri a Germaniei privind eventuala admitere a Romaniei in Spatiul Schengen in mod etapizat. "Initial, ar fi eliminate controalele vamale in aeroporturi, iar in a doua etapa la punctele vamale instalate pe sosele si autostrazi. Ar fi mai bine decat nimic", a subliniat Melescanu.
Romania este conectata deja la sistemul de schimb de informatii pentru Spatiul Schengen. "In plus, utilizam tehnologii ultramoderne pentru monitorizarea frontierelor, de la radare la aparate de identificare a amprentelor, de recunoastere faciala si a pasapoartelor. Iar persoanele aflate ilegal in Romania, care nu se comporta adecvat sau care fac propaganda pentru grupuri islamiste radicale sunt expulzate din tara noastra in 24 de ore", a explicat Melescanu, apreciind ca in Romania "se traieste mai sigur decat in Berlin, Paris ori Bruxelles".

Intrebat ce beneficii ar avea europenii prin aderarea Romaniei la Schengen, Melescanu a raspuns: "Prin sistemele tehnologice avansate de protejare a frontierelor, putem contribui la securitatea Europei si vom asigura astfel controlul total asupra frontierelor UE in zona de sud-est".
Vezi si Juncker si Tajani: Romania trebuie sa devina membru Schengen
Facebook ShareTweet
 Joi, 14 Martie 2019, ora 16:41

 Articol citit de 3127 ori

Citeste si: