Timea Bacsinszky a izbucnit in lacrimi dupa infrangerea suferita in fata Irinei Begu, cand si-a adus aminte de copilaria petrecuta in Romania

Sambata, 21 Aprilie 2018, ora 18:25
19668 citiri
Timea Bacsinszky a izbucnit in lacrimi dupa infrangerea suferita in fata Irinei Begu, cand si-a adus aminte de copilaria petrecuta in Romania
Foto: captura Eurosport

Jucatoarea elvetiana Timea Bacsinszky, care are origini romanesti, a izbucnit in lacrimi la conferinta de presa sustinuta dupa meciul cu Irina Begu, din Fed Cup.

Tatal sportivei este nascut in Romania, astfel ca Timea si-a petrecut o mare parte din copilarie la bunici, la Satu Mare.

Cand a fost intrebata ce-si mai aduce despre momentele petrecute in tara noastra, Bacsinszky a inceput sa planga la conferinta de presa.

"Bunicii mei au fost foarte saraci, dar imi amintesc ca mi-au cumparat cand eram mica doi pui de gaina, unul alb si unul negru, ca sa fiu fericita cand ma joc in gradina. Dupa un an, cand au crescut, a venit cineva si a pus ca trebuie sa ii taiem ca sa facem supa.

Pentru elvetieni a fost socant cand le-am povestit, dar pentru mine este o amintire foarte pretioasa, la fel cum este cea in care stateam in gradina pe un scaun si imi faceau dus cu apa dintr-o galeata. Bunicii mei au murit, dar si acum mai stiu de zacusca de vinete si de multe bunatati. Ma simt binecuvantata ca am trait aceste lucruri. Ei mi-au dat totul si le duc dorul", a spus Bacsinszky, potrivit News.ro.

Timea Bacsinszky este una dintre cele mai apreciate jucatoare din circuitul WTA pentru sinceritatea si fair-play-ul de care da dovada intotdeauna.

Totodata, jucatoarea din Elvetia a vorbit si despre confruntarea cu Romania.

"A fost greu in compania unei competiitoare cum e Irina Begu. Vom vedea care ne sunt posibilitatile dupa ce acum scorul este 2-0. Avem o echipa incredibila, atmosfera este extraordinara, iar pana acum nu am facut parte din asa ceva", a mai spus Bacsinszky.

Romania conduce Elvetia cu 2-0 si mai are nevoie de doar un punct pentru a se califica in primele opt echipe din Fed Cup.

Sambata, intr-o atmosfera magnifica in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, victoriile noastre au fost aduse de Simona Halep si Irina Begu.

In primul meci al zilei, Simona a trecut, cu ceva emotii, de Viktorija Golubici (115 WTA), scor 6-3, 1-6, 6-1.

Apoi, in cel mai echilibrat meci al zilei, Irina Begu a invins-o pe semifinalista de anul trecut de la Roland Garros, Timea Bacsinszky (46 WTA).

Scorul a fost 6-4, 6-1 pentru Irina, la capatul unui meci aproape perfect facut de sportiva noastra, care a aratat inca o data ca zgura este suprafata sa preferata.

Duminica vor avea loc meciurile:

Simona Halep (locul 1 WTA) - Timea Bacsinszky (locul 46 WTA)

Irina Begu (locul 38 WTA) - Viktorija Golubic (locul 115 WTA)

Simona Halep/Irina Begu - Patty Schnyder/Jil Teichmann

*Programul de duminica mai poate suferi insa modificari.

Daca va castiga aceasta confruntare, Romania se va califica printre primele opt echipe din Fed Cup.

C.S.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Timea Bacsinszky Romania, #Romania Elvetia Fed Cup , #Fed Cup