Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Tenis > stiri tenis
A   A   A

Tenisul feminin, lovit de un nou scandal: "Sunt discriminata pentru ca sunt neagra. Lumea vorbeste despre Bouchard in loc sa vorbeasca despre mine"

Tenisul feminin, lovit de un nou scandal: "Sunt discriminata pentru ca sunt neagra. Lumea vorbeste despre Bouchard in loc sa vorbeasca despre mine"
Foto: Instagram/Francoise Abanda
Cea mai buna jucatoare de tenis a Canadei, Francoise Abanda, spune ca este discriminata din cauza culorii pielii.

Abanda s-a aratat revoltata de faptul ca nu beneficiaza de atentia si respectul presei internationale, precum Eugenie Bouchard, si sustine ca acest lucru s-ar intampla deoarece este de culoare.

"Nu voi avea parte niciodata de acelasi tratament precum Bouchard deoarece sunt neagra! Acesta este adevarul", a spus Abanda, potrivit CBC.

Jucatoarea aflata pe locul 128 in lume nu intelege de ce Eugenie Bouchard tine capul de afis desi nu mai reprezinta un nume important in tenis si a ajuns pe locul 169.

"Cand esti neagra, simti ca nu ai parte de aceeasi expunere care ar trebui pentru o jucatoare de pe locul 120. Nu cer sa fiu mediatizata precum jucatoarea de pe primul loc! Spun doar ca exista un minim pe care nu-l primesc!
Este o problema de rasa, o problema de inferioritate si superioritate de care sunt dezamagita ca exista in cariera mea. Oamenii vorbesc despre Bouchard in loc sa vorbeasca despre mine. Iubesc Montreal, dar, din pacate, deoarece pielea mea este neagra, lumea imi spune ca sunt africana sau, chiar daca urasc sa spun asta, imi spun ca sunt neagra (nigger - n.trad) ", a mai spus Abanda.

Apoi, Abanda a oferit drept exemplu un video de promovare realizat de Federatia de Tenis din Canada, in care au fost incluse toate jucatoarele importante, cu exceptia ei.

"Trebuie sa castig doua Grand Slam-uri sa fac parte din acel video? Nu! Nu e normal ce se intampla", s-a plans Abanda.

Federatia de Tenis din Canada a precizat insa ca au fost "probleme tehnice" cu imaginile filmate de Abanda si din acest motiv n-au mai inclus-o in clip.
Abanda are 21 de ani si este nascuta din parinti camerunezi, dar a crescut in Canada.

C.S.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 17 Mai 2018, ora 11:00

 Articol citit de 9531 ori

Citeste si: