Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Tenis > stiri tenis
A   A   A

Scandal urias in lumea tenisului: 28 de jucatori profesionisti au fost arestati joi!

Scandal urias in lumea tenisului: 28 de jucatori profesionisti au fost arestati joi!
Foto: FRF
Nu mai putin de 28 de tenismeni profesionisti au fost arestati, joi, fiind acuzati ca au aranjat meciuri.

Europol a confirmat ca 28 de tenismeni profesionisti se numara printre cele 83 de persoane retinute, miercuri, de catre Garda Civila din Spania.

"Suspectii au mituit tenismeni profesionisti pentru a aranja meciurile si s-au folosit de identitatea a mii de persoane pentru a paria", anunta Europol, potrivit BBC Sport.

Cel putin 97 de meciuri din cadrul turneelor ITF si Challenger au fost aranjate.

Arestarile, care au inclus si un jucator care anul trecut a participat la US Open, au venit dupa o ancheta privind meciurile aranjate de catre un grup infractional organizat din Armenia.

Europol a mai spus ca s-au facut perchezitii la 11 case din Spania, din care au fost confiscati 167.000 de euro, impreuna cu o pusca, mai mult de 50 de dispozitive electronice, carduri bancare, cinci vehicue de lux si documente referitoare la acest caz. De asemenea, au fost blocate si 22 de conturi bancare.
Nu a fost insa dezvaluit numele niciuneia dintre persoanele retinute.

"Un grup criminal din Armenia a folosit un tenismen profesionist, care a actionat ca o legatura intre banda si restul grupului criminal", noteaza Europol, care continua: "Dupa ce mituiau jucatorii, membrii retelei participau la meciuri pentru a se asigura ca acestia respecta ceea ce s-a convenit anterior si dadeau ordine altor membri ai grupului de a continua pariurile la nivel national si international".

Ancheta a inceput in 2017 dupa ce Unitatea de Integritate pentru Teni (TIU) s-a aratat ingrijorata de meciurile aranjate in turneele de tenis.

Federatia Internationala de Tenis estimeaza ca exista 14.000 de tenismeni care incearca sa-si faca un rost in viata din acest sport, dintre care jumatate nu produc deloc bani.
I.G.
Facebook ShareTweet
 Joi, 10 Ianuarie 2019, ora 17:02

 Articol citit de 20854 ori

Citeste si: