Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Tenis > Australian Open
A   A   A

Scandal de proportii intre doua dintre cele mai mari tenismene din istorie

Scandal de proportii intre doua dintre cele mai mari tenismene din istorie
Foto: Instagram/Billie Jean King
Cu doar doua zile inainte de startul primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, lumea tenisului feminin e lovita de un scandal urias.

Fosta mare tenismena Billie Jean King le cere organizatorilor Australian Open sa redenumeasca Arena Margaret Court, potrivit BBC Sport.

Billie Jean King, castigatoare a nu mai putin de 12 Grand Slam-uri la simplu in cariera, iese la atac dupa ce fosta mare tenismena australiana Margaret Court, devenita pastor penticostal dupa retragerea din viata sportiva, a declarat public ca se opune casatoriilor intre persoanele de acelasi sex.

"Eu sunt lesbiana si, daca ar fi fost sa joc in zilele acestea, n-as fi jucat pe acea arena", a declarat King.

"N-aveam nimic impotriva ei, dar in ultima vreme a denigrat comunitatea din care fac si eu parte", a continuat americanca.
Martina Navrativolova, de 18 ori campioana la Grand Slam-uri, a pus-o si ea la zid pe Margaret Court, detinatoarea recordului de Grand Slam-uri castigate la simplu - 24.

"O tineti in Hall of Fame, inteleg, dar nu numiti o cladire sau o arena dupa ea", a tunat Martina, intr-un interviu acordat pentru New York Times.

Totusi, Craig Tiley, directorul turneului de Grand Slam de la Australian Open, a anuntat ca nu intentioneaza sa schimbe denumirea arenei.

Australian Open 2018 se desfasoara in perioada 15-28 ianuarie.

I.G.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 12 Ianuarie 2018, ora 10:12

 Articol citit de 17303 ori

Citeste si: