Propunerea surprinzatoare facuta de presedintele turneului de la Madrid

Marti, 31 Martie 2020, ora 16:34
5073 citiri
Propunerea surprinzatoare facuta de presedintele turneului de la Madrid
Foto: Hepta.ro

Presedintele turneului de tenis de la Madrid (Mutua Open), Gerard Tsobanian, spune ca este necesar sa se decida daca in acest an va mai avea loc vreo competitie si sa se stabileasca daca punctele distribuite pana acum sunt anulate.

"Trebuie fixat un termen limita pana la care ATP si WTA ar putea merge inainte de a declara un an competitional anulat. Il stergem din calendar si incepem din nou. Ceea ce ar trebui facut este sa oprim totul la data de 31 decembrie 2019 si sa reluam anul competitional incepand cu 1 ianuarie 2021. Atunci nu ar mai exista puncte care sa fie distribuite", a spus Tsobanian intr-un interviu publicat marti de L'Equipe.

El a opinat ca in cazul in care si turneul de la Wimbledon (29 iunie-12 iulie) va fi anulat, atunci acesta ar fi reperul care ar indica faptul ca anul nu mai poate fi continuat.

"Acolo este templul tenisului, este de neatins. Daca si acest turneu este anulat, va insemna ca nimic nu mai este sigur", a spus Tsobanian.

Mutua Madrid Open, turneu patronat de Ion Tiriac, se desfasoara in mod normal la inceputul lunii mai.

Saptamana trecuta, organizatorii turneului de tenis de la Wimbledon, singurul dintre cele patru de Mare Slem ale sezonului care se disputa pe iarba, au anuntat ca vor studia "toate scenariile, inclusiv amanarea sau anularea", din cauza pandemiei de coronavirus, urmand sa aiba miercuri o "reuniune de urgenta".

Anuntul a fost facut de All England Tennis Club, organizatorul turneului, care a precizat ca va "continua sa evalueze minutios toate scenariile pentru editia 2020 de la Wimbledon", fiind luata in calcul inclusiv posibilitatea ca turneul sa nu se mai dispute in acest an.

"Provocarea fara precedent pe care o reprezinta criza Covid-19 continua sa afecteze stilul nostru de viata in moduri pe care nu ni le-am putut imagina, iar gandurile noastre sunt alaturi de toti cei afectati in Regatul Unit si in intreaga lume", a comentat Richard Lewis, directorul executiv al All England Club.

Turneul de la Wimbledon ar trebui sa se desfasoare, conform calendarului actual, intre 29 iunie si 12 iulie, iar pregatirile ar urma sa debuteze "la sfarsitul lunii aprilie", conform organizatorilor. Simona Halep este campioana en titre la Wimbledon.

In urma cu doua saptamani, organizatorii turneului de la Roland Garros, prevazut intre 24 mai si 7 iunie, au anuntat spre surpriza generala reprogramarea sa in toamna, intre 20 septembrie si 4 octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#presedinte turneu Madrid, #sezon competitional tenis , #stiri tenis