Kristina Mladenovici face marea surpriza si invinge lidera mondiala WTA chiar la ea acasa in finala Fed Cup

Duminica, 10 Noiembrie 2019, ora 07:49
24674 citiri
Kristina Mladenovici face marea surpriza si invinge lidera mondiala WTA chiar la ea acasa in finala Fed Cup
Foto: Twitter / FedCup

Kristina Mladenovici a realizat o imensa surpriza in al treilea meci al finalei Fed Cup care are loc in aceasta perioada la Perth, in Australia, acolo unde a dispus duminica dimineata de Ash Barty, lidera mondiala WTA, proaspat castigatoare la Turneul Campioanelor de la Shenzhen.

Dupa un meci extrem de intens, obositor psihic si intins pe o durata foarte mare, 2 ore si 35 de minute, Barty a trebuit sa se incline dupa un tiebreak in setul decisiv, scor per total: 6-2, 4-6, 6-7.

Locul 40 mondial WTA, care si sambata trecuse entuziasmant de Ajla Tomljanovici in prima disputa a intalnirii, scor 6-1, 6-1, a evoluat cu foarte mult calm cu Barty, chiar daca sportiva de pe locul 1 in lume incepuse entuziast, castigand primul set cu 6-2, dupa doar 34 de minute.

Reamintim ca in prima zi, Barty castigase jocul cu Caroline Garcia fara sa piarda vreun game, scor 6-0, 6-0!

Mladenovici a echilibrat jocul in mansa secunda. A inceput sa loveasca din ce in ce mai plat, a ochit din ce in ce mai des fundul terenului, iar asta a pus-o deseori in dificultate pe Barty.

S-a facut curand 1-1 la seturi, dupa un singur break in setul 2, reusit de Mladenovici la 4-4. In setul decisiv, al treilea, Kiki a inceput iarasi bine, a facut break la debut, dar Ashleigh a egalat apoi la trei. Din nou, sportiva din Franta a facut breakul si parea ca la 5-4 si serviciul este mai aproape de victorie ca niciodata.

Lidera mondiala nu s-a lasat insa si a impins partida intr-un tiebreak decisiv, acolo unde insa nu a mai avut vlaga necesara sa mai lupte, pierzand categoric cu 7-1.

Franta e acum in avantaj in marea finala Fed Cup de la Perth cu Australia, scor 2-1, iar in succesiunea partidelor urmeaza acum jocul Caroline Garcia - Ajla Tomljanovici, meci care se poate dovedi decisiv.

De doua ori a castigat echipa din Europa acest trofeu, in 1997 si 2003, in timp ce Australia are 7 trofee, ultimul cucerit insa in 1974.

Sa nu uitam ca Franta a trecut de Romania in semifinale cu 3-2, dupa un ultim meci dramatic disputat la dublu la Rouen, pierdut de fetele noastre Simona Halep si Monica Niculescu, la limita, in set decisiv.

Finala Fed Cup e televizata in Romania pe DigiSport si LookSport.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Kristina Mladenovici bate pe Barty lidera, #Kristina Mladenovici victorie cu Barty Australia, #Kristina Mladenovici finala Fed Cup, #Franta conduce deplasare Australia finala Fed , #Fed Cup