Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Tenis > Fed Cup
A   A   A

Intalnirea de Fed Cup dintre Romania si Franta s-ar putea juca in tara noastra: Anuntul facut de presedintele FRT

Intalnirea de Fed Cup dintre Romania si Franta s-ar putea juca in tara noastra: Anuntul facut de presedintele FRT
Foto: Hepta
Presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, a anuntat, marti, ca exista posibilitatea ca intalnirea de Fed Cup dintre Romania si Franta sa se joace in tara noastra.

Cosac vrea sa profite ca in acel weekend e Pastele catolic si a solicitat Federatiei de Tenis din Franta ca intalnirea sa aiba loc in Romania.

"Am stiu de la inceput ca echipa noastra va juca toate meciurile in deplasare. M-am uitat pe lista cu potentialii adversari si cu toti am fi jucat pe terenul adversarilor", a anuntat Cosac intr-o interventie la Digi Sport.

"Am trimis de ieri un fax, in care ne-am declarat disponibilitatea sa organizam semifinala. Ideea este ca in acel weekend este Pastele catolic si ei stiu faptul ca sunt vacante, oamenii pleaca... Asa ca ar exista o mica sansa pe care noi incercam sa o speculam", a completat acesta.
Vezi si:
Ghinion pentru Romania: Situatia dificila cu care se vor confrunta fetele noastre in semifinala cu Franta si, eventual, in finala

Romania a disputat in deplasare, la Ostrava, intalnirea cu Cehia, castigata cu 3-2, in primul tur al Fed Cup, si tot departe de casa va juca si semifinala cu Franta.

Vestile nu sunt mai bune nici pentru finala, acolo unde, daca se vor califica, fetele pregatite de Florin Segarceanu vor juca, de asemenea, in deplasare, indiferent de rezultatul celeilalte semifinale.

De altfel, echipa de Fed Cup a Romaniei ar fi jucat in deplasare cu oricare reprezentativa prezenta in Grupa Mondiala a Fed Cup.

Mai jos, gasiti explicatia Federatiei Internationale de Tenis (ITF) pentru aceasta situatie:
"Echipa care va gazdui intalnirea este decisa in functie de locul in care cele doua echipe s-au intalnit cel mai recent. Daca una dintre echipe a avut avantajul terenului propriu la ultima intalnire directa, atunci va juca in deplasare", se arata intr-o scrisoare a ITF.

"Daca echipele nu s-au intalnit anterior sau daca s-au confruntat reciproc intr-un loc neutru, atunci alegerea terenului este decisa prin tragere la sorti", continua Federatia Internationala de Tenis, organizatoarea Fed Cup.

Semifinalele Fed Cup 2019, Franta - Romania si Australia - Belarus, se vor disputa in weekendul 20-21 aprilie.

Finala competitiei e programata in weekendul 9-10 noiembrie.

I.G.
Facebook ShareTweet
 Marti, 12 Februarie 2019, ora 12:25

 Articol citit de 7046 ori

Citeste si: