Exclusiv Ungaria da o lovitura grea tenisului romanesc: Singurul turneu WTA din Romania a fost mutat la Budapesta

Miercuri, 20 Februarie 2019, ora 16:00
40445 citiri
Exclusiv Ungaria da o lovitura grea tenisului romanesc: Singurul turneu WTA din Romania a fost mutat la Budapesta
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Intr-un moment in care tenisul a devenit sportul numarul 1 in tara noastra, Romania a ramas fara singurul turneu WTA pe care il organiza in fiecare vara, in luna iulie, la Bucuresti.

Surse autorizate au dezvaluit in exclusivitate pentru Ziare.com ca din 2019 turneul WTA programat dupa Wimbledon nu va mai avea loc la Bucuresti, ci la Budapesta.

Asta deoarece proprietarul turneului, maghiarul Jeno Marky, nu a ajuns la un acord cu Federatia Romana de Tenis pentru prelungirea intelegerii.

El a primit o oferta mai buna din partea Guvernului Ungariei, iar turneul va fi mutat astfel la Budapesta.

Contactat de Ziare.com, presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, a confirmat ca nu s-a obtinut prelungirea contractului, insa spune ca Marky nu a informat inca oficial ca va muta turneul la Budapesta. Sursele Ziare.com garanteaza insa ca turneul va avea loc la Budapesta.

"Proprietarul turneului este un maghiar. Din 2013 l-a transferat in Romania deoarece nu mai avea fondurile necesare pentru a-l pastra in Ungaria. Acum suntem in discutii cu el sa-l facem si anul acesta. Daca vrea sa ni-l dea, ni-l da, daca nu, nu avem ce sa facem. Este turneul sau. Pe noi nu ne-a informat ca-l muta, dar nu am semnat prelungirea.

Daca statul maghiar se implica, nu avem ce sa facem. Noi inca suntem in dialog, dar am aflat pe diferite cai ca ar fi in discutii si cu guvernul maghiar. Este de apreciat, totusi, ca autoritatile din Ungaria se implica si investesc in tenis. Chiar in acest moment mai are loc la Budapesta inca un turneu WTA, finantat tot de statul maghiar", a spus George Cosac pentru Ziare.com.

Prima editie a turneului feminin de la Bucuresti a avut loc in 2014, la Arenele BNR. Simona Halep a fost si ea o prezenta constanta si a putut lua contact cu fanii sai din Romania. Ea a castigat turneul in 2014 si 2016, iar celelalte campioane sunt Anna Karolina Schmiedlova (2015), Irina Begu (2017) si Anastasija Sevastova (2018).

Dupa mutarea turneului la Budapesta, Romania a ramas fara niciun turneu WTA desi este o forta in tenisul feminin.

Este al doilea turneu de tenis pe care Romania il pierde in fata ungurilor in ultima perioada, dupa cel ATP, patronat de Ion Tiriac, mutat si el la Budapesta.

Salvarea ar putea veni, totusi, de la Ion Tiriac, care vrea sa organizeze la Cluj un alt turneu din circuitul WTA, dar discutiile sunt inca intr-o faza incipienta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#turneu tenis feminin Bucuresti, #turneu tenis mutat Budapesta , #stiri tenis