Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Taxe > acciza
A   A   A

Teodorovici, despre eliminarea supraaccizei la carburanti: Este o discutie in continuare

Teodorovici, despre eliminarea supraaccizei la carburanti: Este o discutie in continuare
Foto: Facebook/Eugen Teodorovici
Discutia pe tema supraaccizei la carburanti continua, a declarat, sambata, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, mentionand ca va aborda tema cu premierul pentru a vedea momentul cand ar putea fi luata o decizie.

"Cu acciza aceasta la combustibil este o discutie in continuare. O sa-i spun si doamnei prim-ministru pentru a vedea exact forma cea mai buna, perioada sau momentul cel mai bun pentru ca o astfel de decizie sa fie si ea dusa.

Stiti foarte bine ca sunt o persoana, unii ar spune nu neaparat liberal, liberala in gandire, in sensul ca oricat ar incerca unii si altii sa-mi puna in carca taxe, impozite, adoptari contra mediului de afaceri, nu o sa reuseasca pentru ca totusi mediul de afaceri are o alta abordare si o alta perceptie", a declarat Eugen Teodorovici.
Ministerul Finantelor declara, la inceputul lunii septembrie din 2018, la postul public de televiziune, ca va realiza o analiza si, pana la finele anului urma sa faca o propunere la nivelul Guvernului referitoare la supraacciza pe carburanti, lasand sa se inteleaga faptul ca ar fi in favoarea eliminarii taxei.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

"O sa fie o discutie la nivel de Guvern... Va fi o propunere din partea noastra ca minister de Finante vizavi de supraacciza. Pana la final de an o sa vedeti o propunere in acest sens. Vom face analize si vedem exact care este situatia. Dupa cum stiti bine, in Romania prima actiune este sa spui ca e un minus pe buget daca scoti o taxa, un impozit. Trebuie sa te uiti la efectul de runda a doua.
Daca o astfel de masura poate produce in economie efecte pozitive, este foarte bine si va dau un exemplu foarte interesant legat de cresterea rovinietei sau alinierea acestei roviniete la o directiva europeana. Si chiar a fost o discutie in Guvern si nu va ascund acest lucru si doamna prim-ministru a decis amanarea unei astfel de masuri, ceea ce este foarte corect, pentru ca o crestere a ei chiar daca se aplica transportatorilor efectele erau in economie.

Doamna prim-ministru intr-o sedinta de guvern de saptamanile trecute a decis sa nu luam o astfel de decizie, chiar daca i s-a invocat ca este o aliniere la o directiva europeana", a spus atunci Eugen Teodorovici.

Citeste si:
Guvernul ar vrea iar sa renunte la supraacciza la carburanti. Teodorovici n-a putut sa spuna ce s-a facut cu banii romanilorPNL a depus un proiect care elimina supraacciza la carburanti si supraimpozitarea contractelor de munca
Facebook ShareTweet
 Sambata, 22 Iunie 2019, ora 12:19

 Articol citit de 2592 ori

Citeste si: