Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Taxe > acciza
A   A   A

De la 1 septembrie se scumpesc tigarile, dupa ce Guvernul a decis sa majoreze acciza

De la 1 septembrie se scumpesc tigarile, dupa ce Guvernul a decis sa majoreze acciza
Foto: Arhiva Ziare.com
Ministerul Finantelor a publicat pentru dezbatere publica proiectul de ordonanta prin care se majoreaza acciza la tigarete, alaturi de alte masuri fiscale si bugetare.

Acciza la tigarete creste pentru a fi evitata declansarea actiunii in constatarea neindeplinirii obligatiilor (infringement) impotriva tarii noastre.

In acest sens, se impune adoptarea unor masuri pentru a corecta neconcordanta cu Directiva 2011/64/UE, respectiv acciza globala pe tigarete sa reprezinte cel putin 60% din pretul mediu ponderat de vanzare cu amanuntul al tigaretelor eliberate pentru consum.

Avand in vedere ca nivelul actual al accizei totale pentru tigarete nu reprezinta cel putin 60% din pretul mediu ponderat de vanzare cu amanuntul al tigaretelor eliberate pentru consum, se impune cresterea nivelul accizei totale pentru tigarete, incepand cu 1 septembrie 2019, de la 483,74 lei/1.000 tigarete la 503,97 lei/1.000 de tigarete.
Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

De asemenea, tinand cont ca potrivit art. 343 alin. (5) din Codul Fiscal, acciza specifica pentru tigarete se determina pe baza pretului mediu ponderat de vanzare cu amanuntul, a procentului legal aferent accizei ad valorem si al accizei totale, precum si faptul ca incepand cu data 1 septembrie 2019 va creste nivelul accizei totale pentru tigarete, se impune actualizarea nivelului accizei specifice pentru tigarete.

Totodata, avand in vedere ca nivelul accizei totale pentru tigarete stabilit pentru anul 2020 este mai mic de 503,97 lei/1.000 tigarete, precum si in vederea asigurarii respectarii prevederilor art. 10 alin. (2) din Directiva 2011/64/UE se impune modificarea calendarului privind nivelul accizei totale pentru tigarete prevazut in Anexa nr. 1 de la Titlul VIII din Codul Fiscal.
Facebook ShareTweet
 Marti, 06 August 2019, ora 10:47

 Articol citit de 6032 ori

Citeste si: