Un senator USR spune ca votul pe imunitatea lui Tariceanu va fi dat saptamana viitoare, nu la anul

Vineri, 07 Decembrie 2018, ora 16:59
3886 citiri
Un senator USR spune ca votul pe imunitatea lui Tariceanu va fi dat saptamana viitoare, nu la anul
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorul USR George Dirca, membru al Comisiei Juridice a Senatului, spune ca senatorii vor vota in sesiunea parlamentara actuala solicitarea DNA pentru ridicarea imunitatii lui Calin Popescu Tariceanu privind inceperea umraririi penale in dosarul in care este acuzat de luare de mita.

Declaratia sa vine in contextul in care in aceste zile au aparut in spatiul public informatii potrivit carora senatorii vor da vot asupra imunitatii lui Tariceanu abia in 2019.

"In ultimele doua zile s-a vehiculat ca in sedinta de marti, 4 decembrie, a Comisiei juridice, organism parlamentar din care fac parte, s-ar fi decis amanarea prezentarii raportului privind cererea de incepere a urmaririi penale in cazul domnului Tariceanu. Mai mult decat atat, s-ar fi sugerat sau chiar afirmat ca votul meu in aceasta comisie ar fi fost in favoarea unei astfel de amanari. Nimic mai fals.

In primul rand, in cadrul sedintei de marti, 4 decembrie, nu s-a discutat despre o intarziere a prezentarii raportului, termenul de 11 decembrie stabilit anterior ramanand valabil in continuare.

Apoi, singura discutie pe care am incercat sa o concluzionam printr-un vot s-a purtat in jurul principiului transparentei, pentru accesul tuturor senatorilor la dosarul domnului Tariceanu, in ideea unui vot avizat in plen. Sunt convins ca, dincolo de membrii Comisiei juridice, accesul la dosar ar trebui permis tuturor senatorilor, caci votul pentru incuviintarea cererii de incepere a urmaririi penale apartine plenului Senatului", scrie Dirca pe pagina sa de Facebook.

Acesta precizeaza ca nu s-a decis nimic in sedinta comisiei desfasurata marti. In plus, noteaza senatorul, el va vota pentru ridicarea imunitatii presedintelui Senatului.

"Oricum, votul din comisie - votul pentru accesul neingradit al tuturor senatorilor la dosar - nu a produs efecte, decizia urmand a fi luata de Biroul Permanent. Deci, concret, nu s-a decis absolut nimic in sedinta comisiei de marti. Nici cu privire la o eventuala amanare si nici asupra unor alte chestiuni.

Avand in vedere toate aceste aspecte esentiale, care poate nu au fost cunoscute sau intelese anterior, reiterez convingerea mea si a Uniunii Salvati Romania ca votul pentru ridicarea imunitatii domnului Calin Popescu Tariceanu trebuie sa aiba loc cat mai repede, in termenele regulamentare. Cat mai prompt, presedinte Senatului trebuie sa aiba oportunitatea de a-si prezenta apararea in fata magistratilor, urmand ca instanta de judecata sa decida asupra vinovatiei sau nevinovatiei sale.

Fara nicio urma de indoiala, votul meu, anuntat si asumat, va fi pentru ridicarea imunitatii si in favoarea inceperii urmarii penale a domnului Tariceanu", a mai scris George Dirca.

Comisia Juridica a Senatului a cerut, marti, Biroului Permanent o amanare de o saptamana in cazul votului pe cererea DNA care il vizeaza pe Calin Popescu Tariceanu.

Ulterior, au aparut informatii potrivit carora senatorii nu vor vota in sesiunea parlamentara actuala solicitarea DNA pentru ridicarea imunitatii lui Calin Popescu Tariceanu privind inceperea umraririi penale in dosarul in care este acuzat de luare de mita.

Iata detalii - Senatorii nu vor vota in 2018 ridicarea imunitatii lui Tariceanu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ridicare imunitate Tariceanu , #Senat
Comentarii