Tariceanu spune ca numirea lui Kovesi la Parchetul General reprezinta un gest de aroganta si sfidare al lui Augustin Lazar

Joi, 12 Iulie 2018, ora 23:08
22837 citiri
Tariceanu spune ca numirea lui Kovesi la Parchetul General reprezinta un gest de aroganta si sfidare al lui Augustin Lazar
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat joi seara, intr-o emisiune televizata, ca delegarea fostei sefe a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, la Parchetul General reprezinta un "gest de aroganta si sfidare" din partea procurorului general Augustin Lazar.

"Decizia pe care a luat-o de a o numi pe Kovesi intr-o functie la Parchetul General este un gest de aroganta, de sfidare. Adica, este revocata pentru niste motive foarte serioase, printre care doua decizii clare si lipsite de orice echivoc ale Curtii Constitutionale care o priveau direct, plus alte motive prezentate in cererea de revocare a ministrului Tudorel Toader si tu o numesti in alta functie", a declarat Calin Popescu-Tariceanu la Antena 3.

Acesta a afirmat ca a observat de mai mult timp la procurorul general Augustin Lazar o "apetenta pentru politica", ceea ce denota ca nu-si cunoaste statutul si atributiile.

"De multa vreme am vazut ca procurorul Lazar are apetenta pentru politica. A devenit un om politic, face declaratii politice tot timpul. Tot timpul ne atrage noua atentia ce trebuie sa facem, cum trebuie sa facem politica penala si cum nu trebuie sa o facem, asta ca sa vedem ca nu-si cunoaste bine statutul si atributiile pe care le are. Deci, gesturile astea si atitudinile astea mie mi se par cu totul si cu totul anormale si nu am vazut in alte tari ca procurorul general sa se interfereze in aceste chestiuni care tin de latura politica", a spus Tariceanu.

In opinia sa, atitudinea procurorului general demonstreaza, de asemenea, ca "nu intelege ce inseamna statul de drept intr-o tara democratica" si ca, probabil, vede statul de drept "asa cum era in perioada comunista", in care Lazar "s-a format ca profesionist si ca mentalitate".

Fosta sefa a Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a fost delegata de procurorul general Augustin Lazar la Ministerul Public, in functia procuror la Serviciul de indrumare si control din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, incepand cu data de 11 iulie, unde va avea atributii in implementarea Strategiei Nationale Anticoruptie pentru perioada 2016-2020.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#tariceanu revocare kovesi, #Tariceanu critica Lazar , #ALDE