Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tariceanu nu e de acord cu Dragnea: Este bine sa ramanem inca la cota de impozitare de 16%

Joi, 27 Aprilie 2017, ora 16:53
4024 citiri
Tariceanu nu e de acord cu Dragnea: Este bine sa ramanem inca la cota de impozitare de 16%
Foto: Ziare.com

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, ca este preferabil sa se mentina cota de impozitare de 16%, afirmand ca nu este nevoie de o diminuare si mai puternica a veniturilor pentru ca atunci ar trebui sa fie gasita o modalitate de compensare.

"Propunerea este ca pana la 2.000 de lei (venituri - n.red.) sa nu fie platit impozit, sa fie impozit 0 si peste 2.000 de lei -10%. Nu va fi vorba sub nicio forma de un impozit progresiv. Punctul meu de vedere, pe care l-am si discutat cu colegii din PSD, este ca este preferabil, cel putin pentru inca o perioada, sa mentinem cota de 16%.

Nu renuntam la sistemul de cota unica, ar putea fi redusa la 10%, dar eu si colegii mei opinam ca este bine sa ramanem inca la 16%", a declarat presedintele ALDE.

Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca pentru consolidarea veniturilor statului cota de 16% impozit pe venit este "mai mult decat rezonabila si decenta".

"Nu stiu daca este nevoie de o diminuare suplimentara (...) Toata lumea vorbeste despre necesitatea investitiilor masive in proiecte de infrastructura. Trebuie sa avem si venituri cu care sa facem, daca reducem toate taxele posibile.

(...) Nu tin la ea (cota de 16% - n.red.) nu neaparat pentru ca am introdus-o eu. Eu cred ca nu este nevoie de o diminuare si mai puternica pentru ca atunci veniturile scad si trebuie sa gasim o modalitate de compensare a unui minus de venituri la buget", a sustinut Tariceanu.

Liderul ALDE a refuzat sa spuna pana cand va fi mentinuta cota de 16%.

"Nu dau niciun orizont de timp. O sa vedem cum evolueaza economia, pentru ca eu consider ca trebuie sa asiguram un nivel de crestere economica ridicat care sa ne permita si realizarea proiectelor de infrastructura- nu numai de transport", a spus Calin Popescu Tariceanu.

ALDE va propune in sedinta coalitiei mentinerea cotei de impozitare de 16%, "ceea ce reprezinta deja un nivel foarte coborat de impozit pe venit" si renuntarea la venitul minim garantat.

Amintim ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat saptamana trecuta ca "se inlocuiesc cele doua cote de impozitare - 16% impozit pe salarii si pe alte activitati si cea de 5% pe dividende - se inlocuiesc cu 0% si 10%, adica toata lumea va plati mai putin".

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Tariceanu cota unica 16 la suta, #Tariceanu mentinere cota unica , #ALDE