Tariceanu, nemultumit de PSD: Am stabilit ca incheiem subiectul pe Justitie pana la 1 martie

Joi, 11 Aprilie 2019, ora 16:37
7417 citiri
Tariceanu, nemultumit de PSD: Am stabilit ca incheiem subiectul pe Justitie pana la 1 martie
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu sustine ca, desi a stabilit cu Viorica Dancila si Liviu Dragnea sa incheie discutiile pe Justitie pana la 1 martie, PSD a continuat sa vorbeasca despre ordonanta de urgenta pe Codurile Penale. El a precizat ca, in acest context, Opozitia are avantaj la alegerile pentru PE.

"Noi am discutat mai demult ca sa inchidem agenda cu Justitia pana la 1 martie. Acesta a fost unul din subiectele pe care le-am discutat la un moment dat impreuna cu doamna prim-ministru, cu Liviu Dragnea, in cadrul unei reuniuni informale, ca sa inchidem aceste subiecte.

Astazi suntem pe 11 aprilie si noi stam inca si discutam, dam ordonantele, reia Parlamentul procesul, si despre alegerile europene ce discutam?

- Pai, domne, stati putin ca in Romania s-ar putea sa se dea OUG -. Asa este. Cei din Opozitie bineinteles ca profita si cei din Parlamentul European intervin in aceasta chesiune", a declarat Calin Popescu Tariceanu, joi, la DC News.

Liderul ALDE a afirmat ca subiectul nemultumirilor la adresa lui Tudorel Toader constituie avantaj la alegeri, pentru Opozitie si pentru Parlamentul European.

"Tudorel Toader este extrem de criticat si a fost in ultima perioada in privinta reformei din Justitie. A fost criticat de Opozitie, acum ajunge sa fie criticat de majoritatea care sustine Guvernul. (...) E foarte greu de transat acest subiect.

Este o inflamare pe care o vad si eu mi-as fi dorit ca aceasta problema sa fi fost solutionata si inchisa mai demult, pentru ca ea perturba campania pentru alegerile pentru Parlamentul European.

Noi in loc sa discutam despre problemele importante, legate de viitorul UE, imaginea Romaniei in Parlamentul European, cine se duce sa sustina interesele noastre, noi le servim pe tava un subiect multora din Parlamentul European. O sa vedeti dezbaterile, deja sunt in campanie, cum o sa isi faca campanie electorala pe carca Romaniei si a romanilor. O sa vedeti spectacolul din Parlamentul European.

Niciunul nu o sa vina sa spuna ceva concret. O sa spuna -statul de drept este in pericol in Romania-, o sa zica -am auzit ca sunt zvonuri ca urmeaza sa se adopte o OUG care sa asigure impunitatea liderilor politici-. Pentru asta facem dezbatere in Parlamentul European? Pai daca vine Preda si spune '-trag un semnal de alarma, atentie, in Romania urmeaza sa se intample ceva catastrofal'-, aia cred ca e o problema", a adaugat Tariceanu.

Reactia lui Tariceanu vine dupa ce presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, miercuri, ca PSD si l-a asumat pe Tudorel Toader ca ministru al Justitiei, insa nu stie cat timp se va mai intampla asta, precizand ca "se pare ca PSD-ul nu si-l mai asuma".

Anterior, liderul PSD declara ca nu va propune ca Tudorel Toader sa fie remaniat, dar nici nu se poate opune ca discutia sa aiba loc in Comitetul Executiv al PSD. Totodata, premierul poate veni sa anunte in sedinta ca vrea remanierea ministrului Justitiei, a precizat liderul PSD.

Referitor la o posibila demitere a ministrului Justitiei, Viorica Dancila a declarat ca va lua o decizie dupa ce va asculta parerea colegilor in sedinta Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat ca va prezenta social-democratilor evaluarea sa in legatura cu Tudorel Toader.

Senatul a amanat pentru a doua oara plenul in care trebuia dezbatuta si votata motiunea simpla prin care Opozitia cerea demisia lui Tudorel Toader. Motivul a fost la fel ca in plenul de luni neintrunirea cvorumului necesar desfasurarii lucrarilor sedintei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#Tariceanu PSD Toader, #Tariceanu PSD Minister Justitie , #ALDE