Tariceanu isi anunta colegii de partid despre o alianta politica ALDE-ProRomania. Ce spune Dancila

Vineri, 23 August 2019, ora 15:25
6588 citiri
Tariceanu isi anunta colegii de partid despre o alianta politica ALDE-ProRomania. Ce spune Dancila
Foto: Facebook/ALDE

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, le-a cerut colegilor sai de partid, intr-un mesaj pe WhatsApp, sa fie pregatiti sa participe saptamana viitoare la sedinte ale structurilor de conducere ale formatiunii, in care sa se aprobe constituirea aliantei politice ALDE - ProRomania, sustin surse politice citate de Agerpres.

Tariceanu i-ar fi informat pe colegii sai ca, miercuri, in sedinta coalitiei, PSD nu a venit cu nicio propunere referitoare la solicitarea ALDE care viza relansarea guvernarii.

El le-a mai spus colegilor ca solicitarea ALDE a vizat doar relansarea guvernarii si nu sustinerea unei candidaturi comune PSD-ALDE la alegerile prezidentiale, dupa cum au sustinut aceleasi surse.

Asa ca acum ALDE se pregateste de o alianta electorala cu partidul lui Victor Ponta pentru alegerile prezidentiale, au declarat aceleasi surse politice.

Viorica Dancila a anuntat, vineri, la finalul CEx al PSD, ca va avea o intalnire, luni, cu liderul ALDE.

"Nu m-am intalnit cu domnul Tariceanu. Vom avea o sedinta de coalitie luni. Avem o discutie cu ALDE luni. Eu sunt convinsa ca din punct de vedere al corectitudinii colegii de la ALDE ne vor spune daca ies sau nu de la guvernare", a afirmat Viorica Dancila.

Intrebata daca ar putea continua coalitia, in cazul in care ALDE incheie o alianta cu ProRomania, Viorica Dancila a raspuns: "Vom discuta luni in coalitia de guvernare. Discutam despre problemele coalitiei, iar in coalitie se afla doar PSD si ALDE".

Negocieri Ponta-Tariceanu

Saptamana trecuta, atat Victor Ponta, cat si Calin Popescu Tariceanu au anuntat "discutii fructoase" in vederea formarii unei aliante intre partidele conduse de ei, ProRomania si ALDE.

Iata detalii:

In ce priveste iesirea ALDE de la guvernare, amintim ca tot saptamana trecuta Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit cu premierul Viorica Dancila si i-a cerut ultimativ ca pana pe 20 august sa vina cu un nou program de guvernare si un guvern restructurat. Insa Dancila nu s-a supus solicitarilor si a mai si lipsit de la sedinta de coalitie de luni.

Ulterior, Viorica Dancila si Calin Popescu Tariceanu au avut, miercuri seara, o sedinta in care nu au ajuns la un consens privind restructurarea Guvernului, potrivit unui comunicat de presa transmis de ALDE.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Tariceanu alianta Ponta ProRomania , #ALDE