Dancila vrea sa evite un vot in Parlament: Incearca sa coopteze nemultumitii din ALDE pentru ministerele lasate libere... tot de ALDE

Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 15:10
5047 citiri
Dancila vrea sa evite un vot in Parlament: Incearca sa coopteze nemultumitii din ALDE pentru ministerele lasate libere... tot de ALDE
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Viorica Dancila ar vrea sa evite un vot in Parlament pentru restructurarea Guvernului. Asta desi in sedinta CEx PSD de luni s-a decis aceasta varianta.

"Am vorbit despre situatia Guvernului la acest moment si am hotarat ca saptamana viitoare sa mergem in Parlament. Nu ne este teama, vom merge sa discutam cu partidele politice astfel incat sa obtinem votul de incredere", a declarat prim-ministrul Dancila, luni, dupa sedinta.

Acum, Dancila s-a razgandit din cauza lipsei unei majoritati care sa asigure aprobarea restructurarii.

Potrivit unor surse citate de Digi24, Dancila incearca sa ii convinga pe nemultumitii din ALDE sa accepte functiile de ministri, lasate vacante dupa ruperea coalitiei.

Sursele citate au precizat ca premierul va trimite chiar azi trei propuneri de ministri din partidul condus de Calin Popescu Tariceanu la Cotroceni.

Ar fi vorba despre Ionut Sibinescu pentru Relatia cu Parlamentul, Ion Cupa pentru Ministerul Energiei si Alexandru Baisanu la Ministerul Mediului.

Amintim ca aceste trei ministere functioneaza fara titulari de post, dupa ce trei din cei patru ministri ALDE si-au dat demisia din Guvern, ca urmare a ruperii coalitiei de guvernare.

"Tentativa de a evita un vot in Parlament este un siretlic!"

Despre aceasta situatie, lideri din ALDE transmit ca orice membru care accepta functii din partea social-democratilor va fi exclus din partid.

Deputatul ALDE Toma Petcu i-a sfatuit pe colegii din partid sa nu se lase "pacaliti" si sa plece pentru "o functie efemera", pentru ca isi pericliteaza viitorul politic.

"In momentul cand se accepta o functie, sunt exclusi de drept. Formula corecta, daca imi amintesc cum am formulat noi si cum am aprobat acea decizie a Biroului Politic, este de radiere", a declarat Petcu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, au existat discutii la Guvern cu fosti ministri ai ALDE.

"Cunosc doar ca au fost doar niste discutii, nu am date exacte, nu am fost prezent acolo ca sa certific, dar sunt informatii multe din presa sau din alte surse ca au fost mai multi colegi de-ai nostri la discutii.

Probabil doar in viziunea doamnei Dancila se pastreaza formula pentru ca, in primul rand, trebuie sa ai un protocol al celor doua partide. Protocoalele se aproba de Delegatia Permanenta, cel putin la noi", a mai spus el.

Despre acest subiect a vorbit si vicepresedintele ALDE Varujan Vosganian.

"Tentativa de a evita un vot in Parlament este un siretlic care nu tine din punct de vedere juridic si nici din punct de vedere politic, pentru ca procedura de investire a unui membru al Guvernului are in vedere o decizie o premierului, o decizie a presedintelui.

Nu se pune problema ca structura politica a Guvernului sa se refaca in formula PSD-ALDE. Orice persoana din ALDE care accepta propunerea de a intra in Guvern isi va pierde aceasta calitate", a declarat, miercuri, Varujan Vosganian.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#ministri ALDE PSD discutii Dancila , #ALDE