Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Calin Popescu Tariceanu > Senat
A   A   A

Comisia Juridica a Senatului discuta cererea DNA in cazul lui Tariceanu

Comisia Juridica a Senatului discuta cererea DNA in cazul lui Tariceanu
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu
Comisia Juridica a Senatului ar putea da, in sfarsit, marti, un raport pe solicitarea DNA de incuviintare a urmaririi penale in cazul lui Calin Popescu-Tariceanu.

Potrivit site-ului Senatului, pe ordinea de zi a sedintei Comisiei Juridice se afla si scrisoarea Parchetului General prin care solicita formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Calin Popescu-Tariceanu.

Biroul Permanent al Senatului a stabilit pentru 2 aprilie termenul final acordat Comisiei Juridice pentru acest raport, insa CJ a suspendat din lipsa de cvorum, in ultimele saptamani, consecutiv, doua sedinte in care era de asteptat sa fie dezbatuta pentru raport solicitarea DNA.

Incepand din luna decembrie a anului trecut, Biroul Permanent a decis in mai multe randuri prelungirea termenului pentru intocmirea raportului in cazul cererii DNA, pentru a le permite senatorilor studierea dosarului cauzei.
Tariceanu a declarat, pe 4 aprilie, ca le-a solicitat senatorilor din Comisia Juridica sa urgenteze elaborarea avizului in privinta cererii DNA de incepere a urmarii penale in cazul sau, mentionand ca este dispus, in orice moment, sa prezinte in plen punctul sau de vedere.

Pe 7 noiembrie 2018, DNA a cerut Senatului incuviintarea inceperii urmaririi penale pe numele lui Calin Popescu-Tariceanu.

Procurorii sustin ca acesta ar fi primit indirect, in perioada 2007-2008, pe vremea cand era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firma austriaca.

Comisia Juridica trebuie sa intocmeasca un raport, care va fi transmis plenului, cel in masura sa incuviinteze sau sa respinga solicitarea DNA.
Vezi si:
Tariceanu, despre amanarile in cazul urmaririi sale penale: Comisia e independentaVotul pentru ridicarea imunitatii lui Tariceanu, amanat din nou. Cazanciuc: De ce e o prioritate?
Facebook ShareTweet
 Marti, 16 Aprilie 2019, ora 07:46

 Articol citit de 757 ori

Citeste si: