Tariceanu sustine taxa auto pentru Bucuresti, propusa de Firea

Miercuri, 14 August 2019, ora 14:26
3187 citiri
Tariceanu sustine taxa auto pentru Bucuresti, propusa de Firea
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului si liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, sustine masurile anuntate miercuri de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Intr-o postare pe contul sau de Facebook, Tariceanu transmite ca sunt primele masuri de reducere a poluarii cauzare de masini si "trebuie mers inainte".

"Bravo, Gabriela Firea! Primele masuri pentru reducerea poluarii cauzate de masini! E primul pas, trebuie mers inainte! Pe langa acest proiect, pe care ALDE il va sustine, e nevoie si de o campanie de educare si constientizare privind nevoia reducerii poluarii", a scris liderul ALDE pe reteaua sociala.

Si Ciprian Ciucu, consilier general PNL, a precizat ca va sustine masurile anuntate de Firea, "chiar daca aceasta pune carul inaintea boilor, pentru ca situatia este extrem de periculoasa pentru sanatatea bucurestenilor".

Primarul general Gabriela Firea a anuntat, miercuri, ca va supune dezbaterii publice si apoi votului Consiliului General al Municipiului Bucuresti o vinieta pentru Bucuresti, pentru a reduce gradul de poluare din Capitala.

Proiectul va sta in dezbatere publica 45 de zile si va fi supus votului CGMB la finalul lunii septembrie.

Iata ce taxe propune Firea:

  • Pentru autoturismele inmatriculate in alte orase sau tari care tranziteaza Bucurestiul va trebui cumparata vinieta electronica Oxigen-B (Bucuresti) . Accesul pentru o zi va costa 10 lei, in timp ce pentru un an posesorul va trebui sa plateasca 1.900 lei. Taxa nu va fi platita de masinile de Bucuresti si Ilfov
  • Toate autoturismele nonEuro, Euro1 si Euro2 vor fi interzise in zona centrala a Capitalei.
  • Pentru autoturismele Euro3 inmatriculate in Romania, inclusiv in Bucuresti si Ilfov, accesul este permis numai in urma achizitionarii unei viniete electronice de tip Oxigen-C (adica Centru) care costa 75 de lei/luna sau 900 lei pe an.

Vezi aici ce amenzi primesc cei care nu platesc taxa si care e zona considerata centrul Capitalei - Firea anunta taxa auto pentru Bucuresti. Toate masinile sub Euro 3 nu mai au voie deloc in centrul Capitalei

La scurt timp dupa anuntul edilului, deputatul Nicusor Dan, fost candidat la Primaria Capitalei in 2012 si 2016, a afirmat ca noile masuri anuntate de Gabriela Firea reprezinta un "nou gest de imagine".

El a subliniat ca masurile nu vor avea un impact semnificativ asupra traficului.

Iata aici detalii - Dupa ce Firea a anuntat taxa auto, Nicusor Dan vine cu masuri alternative pentru reducerea traficului si a poluarii

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Tariceanu masuri Firea taxa auto , #stiri Calin Popescu Tariceanu