ALDE ar putea vota motiunea de cenzura. Tariceanu: In ce priveste o guvernare cu PNL, raspunsul e scurt si clar - NU

Sambata, 14 Septembrie 2019, ora 14:14
3941 citiri
ALDE ar putea vota motiunea de cenzura. Tariceanu: In ce priveste o guvernare cu PNL, raspunsul e scurt si clar - NU
Foto: Facebook/ Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu nu ar intra la guvernare alaturi de PNL, insa le-a transmis liberalilor ca ALDE ar sustine motiunea de cenzura, daca ii vor fi prezentati pasii urmatori, cum ar fi programul de guvernare si echipa guvernamentala.

"Discutii le-am spus asa, o tatonare, o discutie exploratorie pe care PNL a avut-o si cu noi, cum a avut si cu celelalte partide, adica si cu USR, UDMR si ProRomania, cred ca e normal. Suntem partid de opozitie. Vor sa stie ce intentie avem.

Am explicat mai devreme la Scoala de vara si cred ca ati retinut, ca putem sa votam o motiune de cenzura, cu conditia sa vedem care sunt pasii urmatori, care ar fi programul de guvernare, care ar fi echipa guvernamentala care ar urma. Acest lucruri nu le-am discutat inca. S-ar putea sa le discutam, in conditiile in care PNL isi doreste sa avanseze pe acest teren.

In ceea ce priveste o eventuala intrare la guvernare, raspunsul este scurt si clar - NU", a declarat Calin Popescu Tariceanu, sambata, la Constanta, intrebat daca ar fi tentat la o eventuala guvernare alaturi de PNL.

PNL va depune o motiune de cenzura la adresa Guvernului Dancila in momentul in care demersul va fi sustinut si semnat de peste 233 de parlamentari, numarul necesar de voturi pentru rasturnarea Executivului.

Barna: Pana nu vad votul ALDE la motiune, nu cred ca Tariceanu e in Opozitie; Melescanu, de la ALDE, conduce Senatul

Protocolul cu PSD, denuntat

Calin Popescu Tariceanu a mai declarat ca protocolul cu PSD a fost denuntat pe 26 august, atunci cand partidul a votat iesirea de la guvernare.

"A fost denuntat din punct de vedere politic, ca nu exista legal la aceasta chestiune, a fost denuntat odata cu anuntul de retragere de la guvernare facut in 26 august, in cadrul Delegatiei Permanente, cand a fost un punct distinct pe ordinea de zi - denuntarea protocolului si retragerea de la guvernare", a adaugat Calin Popescu Tariceanu, referitor la alegatiile Gratielei Gavrilescu.

Citeste detalii pe acest subiect:

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Calin Popescu Tariceanu ALDE, #Calin Popescu Tariceanu guvernare, #Calin Popescu Tariceanu PSD, #Calin Popescu Tariceanu Dancila , #ALDE