Ziua marelui protest antiPSD Romani din toate colturile lumii au venit la Bucuresti: E o declaratie de dragoste pentru Romania! (Foto si Video)

Vineri, 10 August 2018, ora 15:39
3876 citiri
Ziua marelui protest antiPSD Romani din toate colturile lumii au venit la Bucuresti: E o declaratie de dragoste pentru Romania! (Foto si Video)
Foto: Ziare.com

Romanii nemultumiti de guvernarea PSD-ALDE sunt asteptati, vineri, in fata sediului Guvernului, la un protest la care si-au anuntat participarea si cei plecati la munca in strainatate.

Premierul Dancila si alti cativa ministri sunt in concediu, la Palatul Victoria ramanand doar inlocuitorii lor. Sedinta saptamanala de guvern a fost anulata.

In avanpremiera mitingului de azi, caravanele cu romanii veniti din diaspora au traversat joi tara in drumul lor spre Capitala, fiind intampinate cu aplauze si steaguri in locurile in care au poposit. Coloanele s-au marit in drum spre Bucuresti.

Citeste mai multe despre: In pragul marelui miting, Dragnea insulta iar protestatarii. Mesajul diasporei: Noi am venit, acum plecati voi! (Foto si Video) .

Si in alte orase din tara si din Europa sunt anuntate astazi mitinguri antiPSD.

Ziare.com transmite principalele momente ale zilei in format LIVE text:

15:55 - Va invitam sa urmariti AICI continuarea transmisiunii desfasurarii marelui miting al Diasporei! Va multumim!

15:50 - Zeci de protestatari se indreapta in grup catre Piata Victoriei. Ei flutura steaguri si striga "Veniti cu noi, va fura si pe voi!". Unii soferi aflati in trafic claxoneaza in semn de sustinere.

15:45 - Protestatarii de la Piata Universitatii au plecat in mars spre Piata Victoriei.

Se scandeaza:

"ALDE si PSD, aceeasi mizerie"

"Diaspora este Romania"

"Jos penalii!"

"Haideti cu noi!"

15:35 - Andrei Rosu scrie pe Facebook ca mesajul antiPSD de pe placutele masinii suedeze a fost difuzat de mai multe ori intr-o statiune din Bulgaria "for our Romanian friends".

15:30 - Pe Internet continua sa curga mesajele impresionante ale romanilor care vin sa protesteze la Bucuresti.

"O sa fim multi. O sa fim pasnici. Ne adunam de peste mari si tari sa dovedim ca existam si altfel decat in statistici, desi statul roman nu se osteneste nici macar sa ne numere. (...) Nu stiu ce o sa rezolvam deseara dar stiu ca indivizii astia penali, hoti, incompetenti, mediocri pana la prostie, se tem de noi. (...) Nu putem fi cumparati. Asta va sperie cel mai tare fiindca oamenii care actioneaza din convingere se duc pana in panzele albe. Gratis", a scris Dana Hering pe Facebook.

15:27 - Jandarmii neaga ca ar exista coloane de protestatari blocate pe traseu.

15:20 - Protestatarii din Piata Victoriei vor demisia Guvernului Dancila si alegeri anticipate. Pentru ca este extrem de cald, in piata au fost aduse baxuri cu apa.

Foto: Ziare.com

15:16 - Pe Bulevardul Aviatorilor din Capitala au fost aduse mai multe ambulante si patruleaza jandarmii calare.

Foto: Ziare.com

15:00 - Un brasovean a primit astazi, de ziua lui, o amenda de la Politia Locala pentru ca a scris cu creta pe asfalt in urma cu doua saptamani un mesaj antiPSD.

"Abia astept sa ii intalnesc in instanta. PV-ul contine o serie de informatii false, eronate.. deh.#incompetenta

aaa... si sa nu uit: azi ne vedem pe strada, la protest!", a scris Valentin Toader.

Vezi aici Albumul cu imagini ale mesajelor scrise cu creta pe asfalt.

14:50 - Contactati de Digi24, reprezentantii CFR au declarat ca exista o problema cu un singur tren blocat pe sine, la Chiajna, in apropierea Bucurestiului, intarzierea de 480 de minute fiind cauzata de ruperea unor stalpi de electricitate. Trenul blocat circula pe ruta Arad-Constanta si in afara de el niciun alt tren CFR nu mai este blocat pe sine in acest moment, spun reprezentantii CFR.

14:45 - Alti protestatari craioveni se plang ca sunt blocati de 4 ore in tren, la 15 km de Bucuresti.

Si cei care vin cu masinile sustin ca sunt blocati pe diverse rute.

14:40 - Un internaut a postat imagini cu mai multe masini inmatriculate in SUA cu celebrul numar antiPSD pentru care a fost retinut Razvan Stefanescu.

14:25 - In Piata Victoriei atmosfera e deocamdata relaxata.

Foto:Ziare.com

14:20 - O coloana de masini cu protestatari se indreapta spre Bucuresti dinspre Constanta.

14:15 - Protestatarii au luat-o la pas prin centrul Capitalei.

Foto: Ziare.com

14:00 - In cinstea romanilor veniti din diaspora a fost lansata o editie limitata de "deserturi tematice", prima fiind "Prajitura 20 20", aluzie la Viorica Dancila.

"Dragi prieteni, pentru a sarbatori venirea in tara a romanilor de pretutindeni, am decis sa lansam de azi o editie limitata de 4 deserturi tematice care, speram noi, va vor scapa de gustul amar pe care politica ni-l lasa in ultima vreme. Incepem cu o prajitura care orice om trebuie sa ii placa. Haideti pe la noi sa va indulcim, hehe".

13:40 - In Piata Victoriei sunt circa 300 de persoane, transmite corespondentul Ziare.com.

Sergiu Ghert, 49 de ani, a venit impreuna cu cei doi copii Maria Cristina, 15 ani, si Pantilei Victoriu, 12 ani, de la Chisinau, cu masina proprie pentru a participa la mitingul din Piata Victoriei.

Sergiu a lucrat de 20 de ani in Italia, dar a fost obligat sa se intoarca dupa moartea sotiei. "Avea 35 de ani si s-a prapadit la munca. Lucra la un hotel in Milano. Autoritatile de acolo nu ne-au sprijinit deloc. Cu mare greutate am obtinut certificatul de deces. Am fost obligat sa ne intoarcem. Nu mai puteam sa stau acolo, sa muncesc si sa am grija de copii. Acum locuiesc la Chisinau, dar din toamna copiii vor merge la scoala la Husi, judetul Vaslui. Va trebui sa ne mutam in Romania.

Am venit la Bucuresti, pentru ca doresc schimbarea. Inca mai sper ca eu si copiii mei sa ne facem un rost aici, acasa, sa nu mai fim obligati sa traim printre straini", ne-a povestit el.

Familia Ghert protesteaza din 6 septembrie la Chisinau la adresa regimului pro-rus care a blocat accederea lui Andrei Nastase la pozitia de primar al Chisinaului, desi a castigat alegerile.

Foto: Ziare.com

13:25 - La Bacau s-a strigat in strada "PSD, ciuma rosie" si "Veniti cu noi!" inainte ca masinile sa plece spre Bucuresti.

13:20 - Trenul care aducea protestatari de la Craiova a fost blocat pe langa Videle timp de mai bine de doua ore, se plang acestia pe Facebook.

Foto: Facebook / Mario Mocan

13:10 - Marturisiri impresionante ale romanilor plecati din tara continua sa apara pe Internet.

"'Stie mami ca sunteti ocupati si este vineri seara, dar te roaga mami sa mergi putin la protestul diasporei in locul meu, ca eu nu pot sa fiu acolo. As fi vrut sa fiu pentru toti anii in care nu te-am vazut cum cresti, pentru toate umilintele pe care le-am indurat eu aici si tu acasa ca nu aveai parintii langa tine, pentru cand ne-am tot despartit la autocar te roaga mama sa mergi'.

Va rog ca diseara, cand numarati oamenii din Piata, adunati plus unu. Stiu sigur, sigur ca mama nu si-ar fi dorit nimic mai mult decat sa fie acasa. Ca-n fiecare zi din ultimii 20 de ani", a scris Diana Robu.

13:01 - In Piata Victoriei se strang semnaturi pentru campania "Fara penali in functii publice".

Foto: Ziare.com

12:54 - In Piata Universitatii au ajuns si timisorenii plecati ieri de acasa, care s-au alaturat romanilor veniti din diaspora.

Bat tobele si se scandeaza:

"Dragnea, nu uita: Romania nu-i a ta!"

"Asta e hotie, nu democratie"

"Sunteti un partid de hoti, de corupti si mafioti"

"Sa va fie frica, tara se ridica"

"Nu scapati!"

12:38 - In Piata Victoriei sunt circa 200 de persoane, transmite corespondentul Ziare.com, dar mai sunt si altii prin zona, care se protejeaza la umbra teraselor sau abia vin.

Foto: Ziare.com

In dispozitiv, la ora asta sunt vreo 50 de jandarmi. Sunt calmi. "Testoasele" si caii n-au aparut inca.

Alti protestatari sunt in Piata Universitatii.

Serediuc Mihai (58 de ani) a venit din Suceava, dis de dimineata, cu autobuzul, si si-a intins un sezlong in fata Guvernului.

"Eu sunt anticomunist. N-am luptat niciodata impotriva comunistilor, dar viata m-a adus in situatia asta. Parerea mea e ca protestele pot schimba ceva, directia e buna. Am sperante, de aceea, sunt relaxat", a spus el, precizand ca si-a luat tot ce-i trebuie pentru a rezista cat e nevoie.

Foto: Ziare.com

12:35 - Vasile Mititean (75 de ani) spune ca a venit pentru nepotul lui. "A spus ca-i place aici. O sa stau in Piata cat o sa reziste el. Cred ca Romania e condusa gresit. Protestam ca sa schimbam acest lucru. Mi se pare ca avem un guvern care ne face de rusine in lume", a declarat bunicul pentru Ziare.com.

Foto: Ziare.com

12:28 - Vasile Ciobanu, unul dintre cei veniti la Bucuresti, locuieste in Londra de patru ani. A venit in coloana cu masinile. E sofer si lucreaza pentru o institutie care se ocupa de persoane cu dizabilitati. "M-am imbracat in costum national pentru ca-mi iubesc tara. Cred ca o sa fim foarte multi astazi in Piata si cred ca se poate schimba ceva", a declarat el corespondentului Ziare.com.

Foto: Ziare.com

12:20 - Retelele de socializare sunt pline de mesaje mobilizatoare. Se cere "independenta procurorilor".

12:14 - "Merg la protest pentru ca o femeie a murit de foame in curtea unui spital", a anuntat Eugen Iancu, tatal uneia dintre victimele incendiului de la Colectiv.

"Da, in 2018 in Bucuresti, capitala europeana, intr-un spital, o pacienta disparuta si necautata de nimeni este gasita dupa 6 zile de la disparitie, moarta de foame in boschetii din curtea spitalului. A auzit cineva ca primaria capitalei sa isi prezinte scuzele, demisiile? Coruptia ucide. Indiferenta ucide.

10 August - Nu indiferentei, Nu coruptiei", a scris acesta pe Facebook.

12:04 - Diaspora se grupeaza in Piata Universitatii, anunta Mario Mocan (Diaspora europeana) . "Coloana de la Brasov are probleme mari, inteleg ca nu sunt lasati sa intre in Bucuresti. Coloana de la Slobozia la fel. Avem nevoie de sprijin", spune el. In Piata Universitatii se striga: "Lasati Brasovul sa intre!" si se bat tobele.

12:00 - A ajuns in Bucuresti si grupul de maramureseni "mandri" plecat ieri de acasa.

Si de la Craiova s-a plecat de dimineata.

11:55 - Se protesteaza si in Piata Universitatii, langa monumentul lui Cristian Paturca. Romani veniti din Marea Britanie, Irlanda, Spania scandeaza impotriva PSD.

"La inchisoare, nu la guvernare!"

"Sistemul mafiot conduce peste tot"

"Sa va fie frica, tara se ridica!"

"Haideti cu noi, va fura si pe voi!"

"Iesiti din casa, daca va pasa!"

"Nu vrem sa fim condusi de hoti!"

"Pentru hotie, la puscarie!"

"Sunteti un partid de hoti, de corupti si mafioti"

"PSD, ciuma rosie!"

11:50 - In Piata Victoriei este huiduit Guvernul si se striga "PSD, ciuma rosie". Numarul protestatarilor creste.

11:40 - Filosoful Mihai Sora (101 ani), unul dintre cei mai iubiti si respectati protestatari #Rezist, anunta ca va fi prezent diseara la locul cunoscut: Girafa din fata Muzeului Antipa.

" (...) Cei care vin astazi de peste hotare sunt cei care au deprins gustul libertatii, care stiu ce inseamna munca cinstita si demnitatea. - Stelele fixe ale oricarui om intreg.

Oamenii acestia vin acasa pentru ca isi iubesc tara, pentru ca le pasa.

Iar voi - bucuresteni care ati obosit si v-ati pierdut speranta - ar trebui sa fiti astazi in Piata macar din respect pentru ei, daca nu din dragoste pentru tara voastra.

P.S. Ne vedem la Girafa (- mamifer cu sira spinarii vigilenta si dreapta) ", a scris Mihai Sora pe Facebook.

11:36 - Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache (PSD), a declarat la Digi24 ca a pregatit "doua salvari in zona", ca sa "se asigure de sanatatea" protestatarilor. "Ii asteptam, care vor sa vina. Cat timp vor fi pasnici, pot veni la miting, fara nicio problema", a mai spus el, sustinand ca nu a existat o sedinta la PSD la care sa se discute despre mitingul de azi.

11:30 - Una dintre caravane e blocata in trafic la Slobozia. "Astea sunt drumurile noastre", comenteaza pe Facebook unul dintre cei "ramasi in papusoi".

11:20 - Una dintre tinerele care au venit in tara la protest a postat pe Facebook imagini in trafic cu o masina inmatriculata in Canada cu un numar asemanator cu cel al masinii suedeze care a dat atata bataie de cap Politiei Romane.

11:10 - Pe Aeroportul Henri Coanda au sosit si romani din Canada. "Vrem sa fim impreuna, sa demonstram ca suntem o forta. Vrem sa sarbatorim impreuna Centenarul. Aceasta manifestatie este de fapt o declaratie de dragoste pentru Romania.

Celor care ne urmaresc, indiferent de ce parte a baricadei sunt, vreau sa le spun ca poporul roman este unul singur, iar mesajul meu este: 'Hai sa dam mana cu mana toti cei cu inima roamana!", a declarat o tanara din Edmonton investmantata in tricolor, la postul Realitatea TV.

11:05 - Mario Mocan, unul dintre romanii veniti de la mii de km, a ajuns impreuna cu grupul sau in Piata Universitatii din Bucuresti, unde s-a fotografiat cu unul dintre jandarmi.

Foto: Facebook / Diaspora Europeana

11:00 - Desi se stia despre miting de foarte mult timp in apropierea Pietei Victoriei nu a fost adusa nicio toaleta ecologica, se plang unii dintre protestatari.

10:50 - O coloana de masini a plecat din Iasi si va ajunge in aceasta seara la Bucuresti. "Moldova s-a saturat de hoti! Jos Guvernul!", scrie pe un banner urias. "Mergem la Bucuresti pentru ca acest guvern de ticalosi, mafioti si analfabeti trebuie sa dispara", spune o tanara protestatara.

10:40 - Oamenii continua sa vina. Pana acum, s-au adunat circa 150. Desi nu sunt foarte multi, sunt foarte vocali: sufla in vuvuzele si striga "PSD, ciuma rosie" si "Romania, trezeste-te!".

10:30 - In Piata Victoriei este deja foarte cald. Nu este pic de umbra, incaltamintea se lipeste de asfaltul incins, dar oamenii rezista. Un domn din Bacau a declarat ca va sta in piata pana luni seara, transmite corespondentul Ziare.com.

10:28 - O coroana simbolica a fost adusa de o persoana venita de la Londra: "E pentru cei care ne conduc".

Foto: Ziare.com

10:25 - Jandarmii ii controleaza pe toti cei care intra in Piata Victoriei si poarta rucsacuri sau genti mari. Acestia sunt rugati sa le deschida si sa arate ce au in ele.

Sunt prezenti, ca la fiecare protest, si cateii, transmite corespondentul Ziare.com.

Foto: Ziare.com

10:20 - "Sunt plecat in Italia din '90. Castig foarte bine acolo, dar daca as castiga si in tara la fel, m-as intoarce", spune domnul din mijloc:

Foto: Ziare.com

10:18 - In Piata Victoriei a ajuns si un grup de circa 10 romani veniti din Anglia. Numarul protestatarilor a crescut, sunt circa 100 in fata sediului Guvernului, transmite corespondentul Ziare.com.

Oamenii cer sa iasa in strada si cei din Bucuresti. Un domn din Spania a declarat ca a venit de la mii de km distanta si spune ca, daca ei au putut, pot si cei din Bucuresti sa iasa din case. De altfel, unul dintre mesajele viralizate zilele acestea pe Facebook a fost "Daca noi am venit de la mii de kilometri, puteti si voi sa coborati cateva etaje".

10:10 - Cativa protestatari s-au dus in fata sediului PSD din apropierea Pietei Victoriei, unde au fost intampinati de jandarmi care i-au legitimat. Unul dintre cei care transmiteau live pe Facebook li s-a plans jandarmilor ca o alta persoana l-a agresat dupa ce a strigat lozinci antiPSD, imaginile fiind inregistrate.

10:05 - Un tanar plecat de mai bine de un an in Germania ne-a explicat de ce a venit la protest: "Sunt din Constanta, am plecat pentru ca acolo se castiga mult mai bine. Vreau sa muncesc in tara, imi e greu sa stau departe de familie, imi iubesc tara, dar aici nu se poate sta".

10:00 - "Si noi suntem nemultumiti, cei din tara, nu doar cei din diaspora. Vrem sa plece si Guvernul si Parlamentul, si vrem alegeri anticipate. Vrem sa plece toti hotii", a declarat pentru Ziare.com o protestatara venita de la Constanta.

09:50 - O doamna din Viena plecata de 30 de ani din tara a spus ca a venit sa protesteze pentru ca este nemultumita de ceea ce se intampla la Bucuresti. "Se fac legi doar pentru parlamentari, nu pentru oameni", i-a declarat ea corespondentului Ziare.com.

Foto: Ziare.com

09:40 - Un protestatar spune ca a venit de la Brasov pentru ca vrea sa sustina Diaspora. El cere demisia guvernului Dancila.

Foto: Ziare.com

09:30 - Circa 50 de persoane sunt deja in Piata Victoriei. Se striga "Analfabeta", "Penalul Dragnea", "Hotii" si "Romania, trezeste-te!", transmite corespondentul Ziare.com.

Foto: Ziare.com

09:00 - Pirotehnistii au verificat masinile parcate in apropierea Guvernului de teama unor posibile incidente.

Afla mai multe despre: Protest in fata Guvernului: Pirotehnistii vor verifica masinile parcate in zona Piata Victoriei

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#protest diaspora Piata Victoriei, #miting 10 august diaspora Bucuresti , #protest Diaspora