Zborul Wizz Air Liverpool-Craiova cu 150 de pasageri a fost anulat din cauza uraganului

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 10:54
2425 citiri
Zborul Wizz Air Liverpool-Craiova cu 150 de pasageri a fost anulat din cauza uraganului
Foto: Arhiva Ziare.com

Zborul Wizz Air din Liverpool la Craiova a fost anulat din cauza conditiilor meteo nefavorabile din orasul britanic afectat de vanturile puternice aduse de uraganul Ophelia.

"Zborul Wizz Air W6 3983 de la Craiova la Liverpool din data de 16 octombrie a fost directionat catre aeroportul din Doncaster Sheffield din cauza conditiilor meteo nefavorabile de la Liverpool.

In consecinta, zborul Wizz Air W6 3984 de la Liverpool spre Craiova a fost anulat. Tuturor pasagerilor li s-au oferit posibilitatea reprogrmarii gratuit pe zboruri alternative WIZZ, rambursare completa, cazare sau decontarea altor costuri cauzate de intarziere in concordanta cu politica Wizz Air si reglementarile UE", conform reprezentantilor Wizz Air.

Reactia companiei aeriene vine dupa ce aproximativ 150 de pasageri care urmau sa ajunga, in noaptea de luni spre marti, de la Liverpool la Craiova, au ramas la sol, iar comandantul aeronavei Wizz Air care trebuia sa-i aduca in Romania a decis sa plece mai devreme, cu avionul gol, din cauza furtunii.

"Cu toate ca situatia a fost independenta de Wizz Air, compania isi cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat, dar siguranta pasagerilor, a echipajului si a aeronavei este prioritatea numarul 1 a companiei", conchide sursa citata.

Directorul Aeroportului International Craiova, Mircea Dumitru, a declarat ca avionul a efectuat mai intai cursa Craiova-Liveerpool, dar, din cauza vremii severe, a aterizat la Doncaster.

Atunci, comandantul aeronavei a decis sa se intoarca la Craiova, aflandu-se in imposibilitatea de a mai lua oamenii care il asteptau la Liverpool.

El a adaugat ca, in astfel de cazuri, doar comandantul aeronavei poate lua decizii.

"Numai comandantul aeronavei poate sa ia o astfel de decizie. Este singurul care poate sa decida ce face, daca isi continua zborul, daca aterizeaza in alta parte si asa mai departe. Inteleg de la ei ca au fost destul de urate conditiile meteo in zona", a mai spus Dumitru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#zbor anulat Wizz Air Liverpool Craiova , #avion