Vremea rea tine pana luni. Noi coduri galbene de furtuni si vijelii

Joi, 06 Iunie 2019, ora 10:20
9713 citiri
Vremea rea tine pana luni. Noi coduri galbene de furtuni si vijelii
Foto: Arhiva Pixabay

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, joi, doua noi avertizari de tip cod galben de furtuni si vijelii.

Primul cod vizeaza mai mult de jumatate din tara si a intrat in vigoare la ora 10:00, urmand sa expire la ora 23:00. In intervalul mentionat in Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, in nordul Olteniei, local in Moldova si Transilvania, precum si in zonele de munte, vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina.

Cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp si pe arii restranse 35...50 l/mp.

Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Cel de-al doilea cod galben de furtuni intra in vigoare joi seara la ora 22:00 si expira vineri la 06:00. Acesta vizeaza judetele Timis, Arad si Bihor, unde vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, vijelii si conditii de grindina. Cantitatile de apa vor mai depasi local 20...25 l/mp si izolat 40 l/mp.

Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Meteorologii au prelungit si informarea meteorologica de vreme valabila pentru toata. Aceasta este valabila pana luni, la ora 10:00.

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii. Vor fi perioade in care se vor semnalaaverse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina.In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...25 l/mp, iar pe arii restranse 35...40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente in timpul dupa-amiezelor.

Cum va fi vremea in Capitala

Joi cerul va fi variabil in Capitala, cu unele innorari dupa-amiaza si seara, cand vor fi conditii pentru ploi de scurta durata, descarcari electrice si intensificari ale vantului. Temperatura maxima va fi de 27...28 de grade, iar cea minima de 15...16 grade.

Vineri, vremea va fi calda. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, indeosebi spre seara si la inceputul noptii, cand probabilitatea pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului va fi in crestere. Temperatura maxima se va situa in jurul a 29 de grade, iar cea minima va fi de 16...17 grade.

Sambata, vremea va fi calda dar si in general instabila. Mai ales dupa-amiaza si seara vor fi intervale cu averse ce pot avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul a 30 de grade, iar cea minima va fi de 17...18 grade.

Duminica, vremea se va mentine calda si in general instabila. Vor fi intervale cu averse ce pot avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi de 28...29 de grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 18 grade

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#coduri galbene furtuni, #coduri galbene vijelii , #cod galben