Un vaccin pentru noul coronavirus ar putea fi gata in trei saptamani: Sa-i spunem noroc pur

Sambata, 29 Februarie 2020, ora 10:14
12304 citiri
Un vaccin pentru noul coronavirus ar putea fi gata in trei saptamani: Sa-i spunem noroc pur
Foto: Arhiva Pixabay

Oamenii de stiinta din Israel mai au putin pana vor face un vaccin pentru noul coronavirus, care ar putea fi gata in trei saptamani, dupa cum a anuntat ministrul israelian al Stiintei si Tehnologiei, Ofir Akunis.

Acesta a precizat ca din momentul in care vaccinul este gata va mai dura 90 de zile pentru a finaliza procesul de reglementare, dar probabil ceva mai mult pana cand va ajunge pe piata, noteaza The Jerusalem Post.

"Felicitari MIGAL (Institutul de cercetare din Galileea) pentru aceasta descoperire interesanta", a spus Akunis. "Sunt increzator ca vor avea loc progrese rapide, care sa ne permita sa oferim un raspuns necesar la amenintarea globala grava a COVID-19", a adaugat Akunis.

De patru ani, o echipa de oameni de stiinta de la MIGAL dezvolta un vaccin impotriva virusului bronsitei infectioase (IBV), care provoaca o boala bronsica ce afecteaza pasarile de curte. Eficacitatea vaccinului a fost dovedita in studiile preclinice efectuate la Institutul Veterinar.

Acum, oamenii de stiinta au secventiat ADN-ul noului coronavirus care a cauzat focarul actual la nivel mondial, l-au examinat si au constatat ca acest coronavirus care afecteaza pasarile de curte are o similaritate genetica cu cel uman si ca foloseste acelasi mecanism de infectie. In aceste conditii, creste probabilitatea realizarii unui vaccin uman eficient intr-o perioada foarte scurta de timp, dupa cum a explicat dr. Chen Katz, liderul grupului MIGAL.

"Sa-i spunem noroc pur", a spus el. "Am decis sa alegem coronavirusul ca model pentru sistemul nostru, doar ca dovada a conceptului tehnologiei noastre", a punctat Katz.

"Tot ce trebuie sa facem este sa reglam sistemul la noua secventa", a spus el. "Suntem in mijlocul acestui proces si speram ca in cateva saptamani vom avea vaccinul. Da, in cateva saptamani, daca totul functioneaza, am avea un vaccin pentru a preveni coronavirusul", a adaugat el.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#vaccin coronavirus Israel, #vaccin coronavirus , #coronavirus