Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Un uragan format in Atlantic se indreapta spre Europa

Un uragan format in Atlantic se indreapta spre Europa
Foto: Twitter/Met Office Storms
Furtuna tropicala Ophelia, activa in Oceanul Atlantic, a devenit uragan de categoria I si se indreapta spre Europa, riscand sa afecteze puternic Insulele Azore, apartinand Portugaliei, sau chiar Spania, Irlanda ori Marea Britanie.

In prezent, uraganul Ophelia se afla la circa 1.200 de kilometri sud-vest de Insulele Azore, apartinand Portugaliei, si se indreapta spre Europa cu viteza de 5 km/h, degajand rafale de vant de pana la 135 km/h, anunta Centrul national pentru uragane (NHC) din SUA.

#Ophelia has become the 10th consecutive Atlantic tropical storm to attain hurricane strength this season. Moving slowly SW of the Azores. pic.twitter.com/QcrDDwP0Uu- Met Office Storms (@metofficestorms) October 11, 2017
Ophelia este al zecelea uragan format in sezonul 2017 in Oceanul Atlantic.

Venirea unui uragan in Europa nu este o noutate. Potrivit datelor existente, Spania a fost afectata de uragane in anii 1842 si 2005.

Serviciul meteo din Marea Britanie a avertizat ca traseul uraganului nu poate fi anticipat cu exactitate, existand riscul de a atinge coastele Irlandei sau Marii Britanii la inceputul saptamanii viitoare.

Moments ago, the National Hurricane Center upgraded Ophelia to a category 1 hurricane. UK Ireland impacts possible next week.- Essex Weather Centre (@EssexWeather) October 11, 2017

Amintim ca sezonul acesta este unul record pentru uragane in Atlantic.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 12 Octombrie 2017, ora 19:06

 Articol citit de 6646 ori

Cele mai citite