Un sindicat al politistilor cere oficial lista doctorilor facuti de Academia de Politie: Vrem sa identificam escrocii

Miercuri, 12 Octombrie 2016, ora 16:20
8203 citiri
Un sindicat al politistilor cere oficial lista doctorilor facuti de Academia de Politie: Vrem sa identificam escrocii
Foto: site Academia de Politie

Sindicatul politistilor "Diamantul" a cerut oficial, miercuri, Ministerului de Interne, Ministerului Educatiei si Academiei de Politie sa puna la dispozitie o lista cu toti cei care au devenit doctori la aceasta din urma institutie, anii in care si-au finalizat tezele si lucrarile in format digital, pentru a putea fi verificate de plagiat.

"Noi vrem sa ajutam la identificarea escrocilor 'doctori' din politia romana. Cine este cu noi?", a scris pe Facebook Emil Pascut, liderul sindicatului "Diamantul", care a publicat si cererea oficiala adresata institutiilor mentionate, la care se adauga si Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

In document se precizeaza de la bun inceput ca art. 168 alin. 9 din Legea Educatiei prevede limpede ca "Teza de doctorat este un document public. Aceasta se redacteaza si in format digital. (...) Teza de doctorat si anexele sale se publica pe un site administrat de Ministerul Educatiei".

Totodata, se reaminteste ca, potrivit informatiilor aparute in presa, peste 700 de ofiteri din MAI detin titlul de doctor, iar scandalul generat de plagiatele descoperite la scoala doctorala a Academiei de politie "afecteaza prestigiul MAI, politiei romane si politistilor in general".

In plus, in solicitare se subliniaza faptul ca "in cazul functionarilor publici care detin titlul stiintific de doctori, natiunea recunoascatoare ii recompenseaza lunar cu un supliment salarial".

Avand in vedere toate aceste lucruri, sindicalistii cer in baza Legii 544/2001 sa li se comunice "lista cu tezele de doctorat care s-au finalizat in scoala doctorala a Academiei de politiei, anul finalizarii, si titularul fiecarei teze".

De asemenea, ei intreaba care este institutia care detine in format digital respectivele teze de doctorat si de ce Ministerul Educatiei nu a pus pe un site special aceste lucrari, conform articolului de lege mentionat mai sus.

In plus, "Diamantul" mai cere sa i se puna la dispozitie in format digital "toate tezele de doctorat produse in cadrul scolii doctorale de la Academia de politie, intrucat dorim sa va ajutam in procesul de transparentizare a operelor de doctorat produse la Academia de Politie, punandu-le la dispozitia publicului, pe pagina noastra de Internet, www.sprdiamantul.ro".

"Mai mult, avem membri ai sindicatului - cum este colegul nostru Alexandru Firicel, licentiat in drept - care vor sa se implice voluntari in studiul acestor teze de doctorat, in scopul de a descoperi indicii de plagiat si de a ajuta institutiile competente, la identificarea unor posibili escroci in uniforma", se mai arata, printre altele, in comunicatul citat.

Unul dintre cei care a plagiat in teza de doctorat sustinuta la Academia de Politie este primarul Sectorului 3, Robert Negoita, care este acum urmarit penal pentru faptele sale.

De asemenea, Gabriel Oprea, unul dintre conducatorii de doctorat la Academia de Politie, a ramas fara titlul de doctor dupa ce CNATDCU a stabilit ca teza sa de doctorat este un plagiat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#sindicat Diamantul plagiate politie, #doctorate plagiate Academia Politie , #politie