Un scriitor batut pe strada in Cluj-Napoca si ignorat de autoritati e hotarat sa emigreze: Traiesc in tara cefelor-late

Sambata, 20 Iulie 2019, ora 17:45
19666 citiri
Un scriitor batut pe strada in Cluj-Napoca si ignorat de autoritati e hotarat sa emigreze: Traiesc in tara cefelor-late
Foto: Arhiva Facebook/Gabriel Bota

Organizatorul Festivalului International de Carte Transilvania, scriitorul Gabriel Bota, anunta ca e hotarat sa paraseasca Romania. Dupa ce a fost batut in fata casei, ziua in amiaza mare, in Cluj-Napoca, autoritatile nu i-au acordat niciun sprijin. Ba dimpotriva, l-au pus pe drumuri, cerandu-i sa se descurce singur.

Gabriel Bota si-a povestit, intr-o ampla postare pe Facebook, intreaga patanie. Mai exact, acesta spune ca vineri tocmai incerca sa iasa din propria curte, cu masina in care se aflau sotia si fiica sa. A observat ca poarta e blocata de un taxi, asa ca a claxonat. Fara rezultat, insa. Iar cand soferul taxiului a aparut, intr-un final, a sarit la bataie.

"Ii spun, omule, da masina la o parte ca vreau sa ies, oare n-ai observat ca e curte si poarta? Dar omu (...) isi da arama pe fata si incepe sa ma injure. Adica, stai, cum imi permit eu sa-i atrag atentia ca n-a parcat unde trebuie? El are voie oriunde. Ca doar e jeg si prost crescut. Apoi da sa-si incoarde muschii si vine catre masina mea. In acel moment, vazand ca am de-a face cu infractori, ies din masina cu gandul ca langa mine sunt fetita si sotia mea care puteau fi puse in pericol. Nici nu ma dau bine jos ca, langa jegos, mai apare nu stiu de unde alt jegos. Imi dau seama ca situatia poate deveni periculoasa. Dar nici nu-mi termin evaluarea din minte ca Jegosul nici nu mai sta pe ganduri si ma loveste fara drept de apel in fata. Pana sa ma desmeticesc, jegosii deja s-au urcat in masini si au fugit!", a scris Gabriel Bota pe Facebook.

Desi sesizata, Politia n-a intervenit, mai transmite scriitorul. In plus, medicii carora le-a cerut sa il ingrijeasca l-au plimbat de la o usa la alta si l-au lasat sa astepte ore intregi, pe holuri. Asta, desi tocmai fusese lovit cu brutalitate, fara sa aiba vreo vina!

"Raspunsul doamnei de la Serviciul de Urgenta 112 este simplu: 'n-am de ce sa va trimit politia, mergeti acasa ori mergeti dumneavoastra la politie si depuneti plangere'. Sotia perplexa, iau eu telefonul ii spune doamnei iar ce s-a intamplat, ca sunt victima agresata si cer un echipaj. Doamna iar, ca nu e nevoie. Eu simt ca o iau razna. Ii spun iar, doamna faceti-mi legatura cu politia, e vorba de agresare, e vorba de martori care au vazut totul, ce trebuia sa se intample, sa fiu omorat, sau mai rau sa fie omorata sotia ori fetita? Si doamna zice scurt, nu e caz de politie (...)

Ce sa fac? Sun la un prieten politist si ii cer indrumari. Pana la urma, ma pune in legatura cu politia dar politia nu poate veni decat peste vreo ora si ceva fiindca e doar un echipaj (vineri la ora 15:30 in mijlocul Clujului!!!!) si mi se recomanda ori sa astept ori sa merg la UPU si apoi la sectie sa depun o plangere (...)

Decid sa merg la Urgenta. Le las pe fete acasa si pornesc catre Urgenta de la Chirurgie 2. Deja falca s-a umflat (...) sunt ametit si stomacul da sa erupa. Ajung la Chirurgie 2, stau, stau. La un moment dat, sunt intrebat ce e cu mine. Mi se zice, stati putin, sa intreb. Astept iar. Dupa o vreme iar nedefinita, doamna se intoarce si ma trimite la UPU pe Clinicilor fiindca doctorul de garda a zis ca nu e de competenta lor sa constate ce e cu mine! (...)

Ajung la UPU. Stau deja de 2 ore si 40 de minute. Stau si inca astept sa fiu consultat. Intre timp au aparut 9 alcoolici agresivi, toti legati si toti pusi la prima observatie. (...)

Traiesc in tara cefelor-late, a tiganilor, hotilor, infractorilor, increzutilor, lasilor, nepasatorilor, jegurilor, mistocarilor, tupeistilor si mizerabililor. Da, oameni buni, asta e tara in care traiesc si pe care sper sa o parasesc cat mai curand. De aceasta data foarte hotarat", mai scrie Gabriel Bota pe Facebook.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Gabriel Bota Cluj batut politie UPU, #Gabriel Bota Festival carte Transilvania batut, #Gabriel Bota batut , #politie