Un protest al taximetristilor va bloca circulatia in Bucuresti - vezi restrictiile de trafic

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 07:21
3204 citiri
Un protest al taximetristilor va bloca circulatia in Bucuresti - vezi restrictiile de trafic
Foto: Arhiva Ziare.com

Pana la 5.000 de transportatori vor protesta, miercuri, in fata Guvernului, fata de pirateria si concurenta neloiala, a anuntat Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR).

Protestul este programat de la ora 9:30.

De asemenea, sunt programate proteste, in intervalul 9:00 - 20:00, si in alte orase, precum Timisoara, Arad, Iasi, Brasov, Bacau, Craiova si Constanta.

"Chiar daca primarul general, Gabriela Firea, a luat hotararea eliminarii concurentei neloiale din Bucuresti, restul tarii sufera in continuare din cauza concurentei neloiale si a pirateriei, astfel incat protestele vor continua.

Miercuri, 13 decembrie, COTAR a renuntat la protestul care deja era anuntat, in contextul funeraliilor regale, dar si pentru a astepta ca ministrul Transporturilor, Felix Stroe, sa-si duca la indeplinire promisiunea pe care ne-a facut-o, la intalnirea la care ne-a convocat inainte de mitingul anuntat", se arata in comunicatul COTAR.

Transportatorii au cerut adoptarea unei ordonante de urgenta prin care sa fie eliminata sintagama "in mod repetat" din legea 38/2003.

"Astazi am aflat, din surse sigure, ca maine (miercuri -n.red.) nu se va discuta ordonanta pentru modificarea legislativa, astfel incat sa fie eliminata pirateria si sa se stopeze activitatea firmelor care fac transport neautorizat.

Domnul ministru Felix Stroe si-a luat angajamentul ferm ca la sedinta de guvern din data de 20 decembrie sa fie promovata ordonanta de urgenta care sa elimine sintagma in mod repetat din legea 38/2003, pentru ca organele abilitate ale statului sa poata aplica legea in mod unitar si pentru a eradica actvitatea neautorizata si nelicentiata din domeniul transporturilor rutiere de persoane - de taxi, rent a car si prin curse regulate sau ocazionale", a declarat presedintele COTAR, Vasile Stefanescu.

Citeste si De ce a fost amanat protestul taximetristilor: In doua saptamani li s-a promis lege anti-Uber

Protestele COTAR erau programate inca din 6 decembrie, cand transportatorii au anuntat ca au obtinut autorizatie pentru organizarea unor proteste, in 13 decembrie, in Bucuresti si in toate marile orase din tara, ei acuzand autoritatile ca tolereaza pirateria in domeniul transporturilor.

"Nu intelegem cum pregateste Guvernul OUG pentru a-i condamna penal pe cei care nu platesc taxele si impozitele, din moment ce in Romania vorbim deja despre fenomenul numit "uberizare" - fenomen tolerat si sustinut de guvern prin lipsa oricaror actiuni care l-ar putea opri. Acest fenomen nu se refera exclusiv la firma Uber, ci la toate afacerile neautorizate care se ascund in spatele unor platforme digitale", spuneau reprezentantii COTAR.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a adoptat, marti, un proiect de hotarare potrivit caruia in Bucuresti isi vor putea desfasura activitatea de transport in regim taxi doar transportatorii autorizati care au servicii de dispecerat autorizate de municipalitate, iar nerespectarea obligatiilor se sanctioneaza cu amenda intre 4.500 si 5.000 de lei.

Amanunte aici: Firea obliga Uber si Taxify sa-si faca dispecerat si sa ia autorizatie de la Primarie ca sa mai poata functiona

Trafic paralizat

In conditiile acestui protest major, in Bucuresti sunt impuse restrictii de trafic, care vor bloca partea de nord a Capitalei.

Astfel, traficul rutier va fi restrictionat, in intervalul 7:00 - 21:00, intre Piata Victoriei si Piata Presei Libere pe Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, respectiv Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere (zona central - mediana, gradual, in functie de sosirea participantilor), permitandu-se permanent circulatia pe ambele sensuri ale straziii Arhitect Ion Mincu.

La nevoie, se va restrictiona traficul si pe strada Paris si breteaua care leaga bulevardul Iancu de Hunedoara de Piata Victoriei.

In plus, circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata, prin asigurarea traficului rutier pe doua benzi de circulatie pe sens, in fata Guvernului, intre bulevarul Aviatorilor si Caea Victoriei, respectiv bulevardul Lascar Catargiu, asigurandu-se circulatia pe Calea Victoriei, bulevarul Ion Mihalache, strada Buzesti si bulevardul Lascar Catargiu.

Rutele alternative sunt:

  • bulevardul Aviatorilor - bulevardul Beijing - strada Nicolae Caramfil - bulevardul Aerogarii - Soseaua Bucuresti-Ploiesti;
  • bulevarul Ion Mihalache - bulevardul Maresal Averescu - bulevardul Marasti - Piata Montreal - Soseaua Bucuresti-Ploiesti.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#protest taxi Bucuresti restrictii trafic , #taxi