Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Un primar care a taiat o padure pentru a face un patinoar a fost condamnat la inchisoare

Marti, 18 Iunie 2019, ora 16:46
8817 citiri
Un primar care a taiat o padure pentru a face un patinoar a fost condamnat la inchisoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul din Baia de Arama, Rafael Dunarintu (PSD), acuzat ca a permis unei firme pe care a administrat-o taierea unei paduri pentru a ridica pe terenul ramas un cartier de locuinte sociale, un patinoar sau o partie de schi, a fost condamnat definitiv la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare.

Rafael Dunarintu a fost trimis in judecata in octombrie 2016, cand procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti l-au acuzat de instigare la taiere de arbori din fondul forestier national, instigare la furt de arbori din fondul forestier national si abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Alaturi de primar au fost trimise in judecata alte patru persoane, precum si societatea comerciala care a taiat arborii din fondul forestier national.

In prima instanta, Tribunalul Mehedinti a dispus, in 2017, condamnarea edilului la patru ani de inchisoare, hotararea fiind atacata.

Marti, Curtea de Apel Craiova a stabilit sentinta definitiva, fiind redusa pedeapsa, astfel ca Rafael Dunarintu a fost condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare.

Cercetarile au fost efectuate de ofiterii Serviciului Judetean Anticoruptie Mehedinti care au stabilit ca edilul ar fi dispus ca firma la care fusese administrator din anul 2004, de la infiintare, pana in 2012, cand devenise primar al orasului, sa taie ilegal, fara autorizatie de exploatare emisa de Ocolul Silvic, arborii din padurea publica a orasului Baia de Arama, in valoare de 39.108,45 lei.

Lemnul ar fi fost vandut ulterior catre o alta societate comerciala, in baza unor avize de insotire a marfii false, in privinta sortimentelor de lemn, potrivit informatiilor din rechizitoriu.

"Terenul pe care s-a realizat defrisarea se afla in intravilanul orasului si era incadrat in categoria de folosinta 'teren forestier', fiind supus respectarii regimului silvic. Ca motivatie infractionala se retine faptul ca primarul dorea demararea unor proiecte de amenajare pe acel teren a unui cartier de locuinte sociale sau, dupa caz, a unui patinoar, parc sau a unei partii de schi", potrivit unui comunicat al SJA Mehedinti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#primar taiat padure patinoar , #inchisoare
Comentarii
Poza John Doe 5430
John Doe 5430
rank 5
Au pierdut alegerile , acum incep sa umple puscariile .