Un ONG promovat de Antena3 intervine in justitie pentru a bloca inca o sesizare a CJUE pe Legile Justitiei

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 01 Februarie 2019, ora 08:27
18392 citiri
Un ONG promovat de Antena3 intervine in justitie pentru a bloca inca o sesizare a CJUE pe Legile Justitiei
Foto: Antena3 TV

Coalitia romanilor din SUA intervine de partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) intr-un proces de la Curtea de Apel Pitesti, in care trei asociatii de magistrati incearca sa sesizeze din nou Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) cu problemele privind modificarile legislative aduse Legilor Justitiei.

Pe 10 ianuarie 2019, Coalitia romanilor din SUA, reprezentata de pastorul Chris Terhes, a depus la Curtea de Apel Pitesti o solicitare de interventie intr-un dosar in care trei asociatii de magistrati se judeca cu Consiliul Superior al Magistraturii. Cererea ONG-ului este de partea CSM si impotriva asociatiilor de magistrati.

Un caz in care Forumul Judecatorilor din Romania, Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor si procurorul Bogdan Pirlog solicita instantei sa anuleze decizia CSM prin care a fost adoptat Regulamentul privind numirea, continuarea activitatii si revocarea procurorilor cu functii de conducere din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie (SIIJ).

Detalii despre acest proces in articolul: Presedintele CSM si seful Inspectiei Judiciare intervin in procese ca sa nu fie sesizata CJUE

Interventia

Coalitia romanilor din SUA cere instantei operationalizarea imediata a acestei Sectii. Potrivit unor surse judiciare, Chris Terhes arata in actele depuse la instanta ca ONG-ul sau a fost implicat direct in modificarile aduse Legilor Justitiei, prin solicitarile trimise la Parlament Comisiei Iordache.

"Interesul direct pe care-l avem este de a ne asigura ca aceasta sectie nou creata de legiuitor pentru a asigura protectie magistratilor de orice abuzuri, presiuni si intimidari este complet operationala", se precizeaza in cererea de interventie.

Intr-o incercare de tergiversare a cauzei, Terhes cere Curtii de Apel Pitesti sa i se comunice numele magistratului care judeca dosarul, dar si toate actele care privesc procedura compunerii completului, cum ar fi hotararile de colegiu, si cum a fost repartiza cauza acestui complet.

Povestea ONG-ului american

Chris Terhes este promovat asiduu de postul Antena3, iar anul trecut a facut o plangere impotriva sefei Inaltei Curti, Cristina Tarcea, in cazul completurilor de 5 judecatori. Inspectia Judiciara a inceput actiunea disciplinara impotriva sefei ICCJ.

Ziare.com a scris despre Coalitia romanilor din SUA care, potrivit actelor, este un ONG fara niciun membru. Presedintele asociatiei sustine insa ca sunt 3.000 de membri "sustinatori".

Miza: Sesizarea CJUE

Surse din magistratura au explicat pentru Ziare.com ca in dosarul de la Curtea de Apel Pitesti urmeaza sa se ia in discutie pe 7 februarie sesizarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene cu mai multe intrebari privind obligativitatea recomandarilor din Raportul MCV.

CSM incearca sa blocheze inca o astfel de sesizare si a deschis un proces de stramutare a intregului dosar la Inalta Curte. Intr-un dosar similar, Tribunalul Olt a sesizat CJUE, intr-o decizie fara precedent pentru Justitia din Romania, cu patru intrebari preliminare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Chirs Terhes interventie, #Coalitia romanilor SUA interventie, #proces CSM , #justitie
Comentarii