Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > instanta
A   A   A

Un nou val de VIP-uri contesta condamnarile definitive la Inalta Curte. Printre ele, si Dan Sova

Un nou val de VIP-uri contesta condamnarile definitive la Inalta Curte. Printre ele, si Dan Sova
Foto: Marian Ilie/Mediafax/Arhiva Hepta.ro
Mai multe persoane condamnate definitiv de completurile de 5 judecatori de la Inalta Curte au depus in ultimele doua zile contestatii in anulare, cale de atac extraordiara impotriva sentintelor.

Motivul: Decizia Curtii Constitutionale (CCR) prin care s-a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament, pe de o parte, si Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte, privind modul in care au fost constituite completurile de 5 judecatori in ultimii ani.

Printre cei care au depus contestatii in anulare se numara:
- fostul ministru PSD Dan Sova - condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare in dosarul CET Govora si aflat in penitenciar
- fostul deputat PSD Dan Bordeianu si sotia acestuia, Nicoleta Bordeianu
Si alti politicieni sau persoane implicate in dosare mediatizate au deschis procese impotriva sentintelor definitive:
- fostul ministru al Energiei, Constantin Nita
- fostul consilier al Elenei Udrea, Tudor Breazu
- fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja.

Bica si Udrea, deschizatoare de drumuri

Startul proceselor a fost dat de Alina Bica, fost procuror-sef DIICOT, si de Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii, care au trimis prin avocati, din Costa Rica, pe 22 si 23 noiembrie, contestatiile in anulare impotriva sentintelor definitive. Ambele dosare au primul termen de judecata pe 10 decembrie.
Ziare.com a scris saptamana trecuta ca un numar de 12 contestatii in anulare, cai extraordinare de atac facute impotriva unor decizii definitive, au fost inregistrate in ultima saptamana la completul de 5 judecatori de la Inalta Curte, dupa decizia Curtii Constitutionale (CCR) privind modul in care au fost constituite aceste completuri.

Citeste si: Efectele deciziei CCR: Curg contestatiile in anulare impotriva sentintelor definitive date de completurile de 5 judecatori
Facebook ShareTweet
 Joi, 06 Decembrie 2018, ora 16:32
 Autor:Ionel Stoica

 Articol citit de 4358 ori

Citeste si: