Un nou tip de frauda - vizati, abonatii companiilor de telefonie mobila

Duminica, 16 Mai 2010, ora 17:42
16154 citiri
Un nou tip de frauda - vizati, abonatii companiilor de telefonie mobila

Se pare ca un nou tip de frauda face ravagii. Mai exact, esti sunat de cineva care se da operator la Cosmote, Orange sau Vodafone.

Poate fi un fost angajat al firmei respective, pentru ca are acces la baza de date. Iti spune ca e ceva in neregula cu factura ta si te roaga sa tastezi un cod de cifre. Daca ai facut asta, ii incarci cartela de te zapaceste. Multi au patit-o si au incarcat cartela altcuiva chiar cu 300 euro.

Ministerul de Interne atrage atentia tuturor detinatorilor de telefoane mobile asupra altui gen de frauda. Daca un corespondent va lasa mesajul sa apelati numarul 0607745241, nu apelati in nici un caz acest numar, altfel factura dumneavoastra va fi foarte mare. Informatia comunicata de Oficiul Central de Stopare a Teorismului a fost comunicata in masa.

Dupa un timp, escrocii au gasit un alt sistem pentru utilizarea frauduloasa a mobilelor. Ei va apeleaza pe GSM sau alta retea in care sunteti abonat, va cer sa introduceti un cod care este 09#, explicandu-va ca este vorba de o verificare a mobilului dumneavoastra. Va sfatuim sa nu tastati in niciun caz codul indicat si sa inchideti imediat.

Hotii dispun de dispozitive ce le permit sa citeasca cu acest cod cartela SIM. Nu le ramane decat sa creeze o noua sau mai multe cartele, numarul lor fiind nelimitat, cu care vor vorbi in contul tau. Frauda se practica in mod curent. De asemenea, daca aveti un apel telefonic si pe mobil se afiseaza "A C E", nu raspundeti, anulati apelul. Este un virus care distruge cartela SIM si mobilul. Aceasta a fost confirmata de Motorola, Sagem si Nokia.

Si utilizatorii Internetelui au fost avertizati sa nu deschida niciun mesaj care are atasata o fila numita "Invitatie", indiiferent cine o trimite. Este un virus care deschide o Flacara Olimpica. Aceasta "arde" intregul hard disc al computerului dvs. Virusul este trimis de la cineva care are adresa dvs. de email in lista de contacte.

Este cel mai periculos virus anuntat de CNN, care a fost clasificat de Microsoft ca fiind cel mai distructiv introdus vreodata in retea. Virusul a fost descoperit, dupa cum ne confirma prof. univ. dr. ing. Constantin Nitu, de la Academia Tehnica Militara, de cateva zile de catre McAfee si inca nu exista remediu pentru el.

Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#frauda telefoane mobile, #cod telefon mobil factura, #incarcare cartela telefon mobil , #frauda