Un nou caz la Spitalul Husi: Un bebelus de opt luni a murit

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 17:28
2180 citiri
Un nou caz la Spitalul Husi: Un bebelus de opt luni a murit
Foto: radioiasi.ro

Un bebelus de opt luni din localitatea vasluiana Stuhulet a murit la Spitalul Husi, vineri dupa-amiaza, dupa ce a fost diagnosticat cu "boala diareica acuta" si "sindrom de deshidratare acuta", cazul venind la trei saptamani dupa ce o fetita a murit in conditii suspecte la aceeasi unitate medicala.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Municipal Husi, copilul a ajuns cu o ambulanta la unitatea medicala, alaturi de un frate geaman, ambii bebelusi fiind in stare grava si avand aceleasi simptome de boala diareica.

Cine e vinovat de moartea fetitei de 4 ani la Spitalul din Husi - ce zice Ministerul Sanatatii

Preluat de Compartimentul de Primiri Urgente, sugarul a fost diagnosticat de catre medicul de garda cu "boala diareica acuta" si "sindrom de deshidratare acuta".

"Cazul era unul extrem de grav, astfel incat medicul de la Primiri Urgente l-a chemat in ajutor si pe specialistul pediatru, fiind facute toate procedurile pentru salvarea copilului. Din pacate, in ciuda eforturilor medicilor, sugarul nu a mai putut fi salvat", a declarat, vineri, managerul Spitalului Municipal Husi, Lucia Rotaru.

In ceea ce-l priveste pe cel de-al doilea copil, acesta a fost transferat la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, dupa ce a fost stabilizat de catre medici.

Decesul bebelusului de opt luni de la Spitalul Husi s-a inregistrat la aproximativ trei saptamani dupa ce o fetita de patru ani, din localitatea vasluiana Bunesti-Averesti, a fost diagnosticata la internare cu laringita acuta, cu sindrom febril, si a primit tratament cu antibiotic.

Copila a murit 40 de minute mai tarziu, parintii ei acuzand medicul de garda ca i-a administrat antibiotic fara a-i face inainte un test in urma caruia sa se stabileasca daca este alergica la respectivul medicament.

Parintii fetitei au depus plangere la Directia de Sanatate Publica (DSP) Vaslui, prin care au solicitat explicatii cu privire la decesul fiicei lor. In acest caz, au mai deschis anchete Colegiul Medicilor si Politia.

Ministerul Sanatatii a declansat o ancheta in urma careia a stabilit ca procedurile medicale in cazul fetitei de patru ani nu au fost respectate, copilei fiindu-i administrat antibiotic fara a fi testata. De asemenea, MS a stabilit ca medicul pediatru nu a cerut ajutor, desi cazul era de maxima urgenta, unitatea sanitara, dar si Ambulanta Vaslui fiind amendate.

Totodata, medicul pediatru Floreta Bianu Paraschiv, seful compartimentului Pediatrie, a primit o amenda de 2.000 de lei, tot pentru nerespectarea dispozitiilor privind procedura de preluare si internare a cazurilor de urgenta, iar Ababei Gabriela, medicul sef al CPU, a primit o amenda de 1.500 de lei, pentru ca nu a informat in scris conducerea spitalului despre imposibilitatea efectuarii examinarilor minime obligatorii, conform reglementarilor legale in vigoare.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Husi spital bebelus mort, #Husi spital judetean bebelus decedat, #Husi spital mort diaree , #spitale