Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Un fost director general al CNADNR a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Un fost director general al CNADNR a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu
Foto: Arhiva Ziare.com
Fostul director al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) Dorin Gavril Debucean, incarcerat intr-un alt dosar de coruptie, a fost trimis in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru abuz in serviciu in forma continuata, cu consecinte deosebit de grave.

Acesta este acuzat de incheierea abuziva a unor contracte de consultanta juridica, prejudiciul produs companiei depasind 8,7 milioane de lei.

DNA precizeaza ca, in calitate de director general al Companiei, cu incalcarea prevederilor legale, a semnat doua contracte de asistenta juridica pentru cauze strict determinate, un onorariu si alte cheltuieli stabilite ca plata lunara, pe intreaga perioada de desfasurare a proceselor.
"Cele doua documente au fost semnate de inculpat in cursul anului 2008, fara sa aiba aprobarea Consiliului de Administratie sau a vreunei structuri de specialitate din cadrul CNADNR. Mai mult, nu era prevazuta posibilitatea de reziliere unilaterala a acestor contracte", anunta DNA.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs Companiei se ridica la 8.761.387 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

Potrivit procurorilor, Debucean Dorin Gavril a mai fost trimis in judecata, in 2012, pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie, fiind condamnat definitiv la 3 ani si 6 luni inchisoare.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 14 Noiembrie 2017, ora 17:48

 Articol citit de 1221 ori

Citeste si: