Un elicopter SMURD a avut probleme cu unul dintre motoare, in aer UPDATE

Duminica, 12 Ianuarie 2020, ora 18:15
6719 citiri
Un elicopter SMURD a avut probleme cu unul dintre motoare, in aer UPDATE
Sursa foto: Arhiva Facebook/Victor Ponta

Un elicopter SMURD a avut probleme cu unul dintre motoare, la scurt timp dupa ce a decolat, duminica, de pe Aeroportul din Cluj, si a fost nevoit sa se intoarca, transmite Digi 24.

Secretarul de stat Raed Arafat - fondatorul SMURD - sustine ca, in ciuda situatiei tensionate, aeronava se afla acum la sol, in siguranta.

"Problema aparuta e necesitat oprirea unui motor. Dar elicopterele SMURD sunt de tip bimotor. Asa ca s-a folosit celalalt motor, capabil sa duca aeronava.

Elicopterul decolase de curand, dupa ce tocmai lasase un pacient. Cand a aparut problema, s-a mers pe un motor, iar aeronava a survolat zona pentru a scapa de parte din combustibil. Ulterior, a aterizat, asa cum era si normal. Nu putea pleca la drum in acest fel.

Din cate stiu, aterizarea s-a desfasurat in siguranta", a precizat Raed Arafat pentru Digi 24.

UPDATE Inspectoratul General de Aviatie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne precizeaza ca elicopterul va ramane la aeroportul din Cluj-Napoca, iar o echipa tehnica de la IGAv se va deplasa acolo in vederea identificarii cauzei si pentru operationalizarea elicopterului intr-un timp cat mai scurt.

"In continuare, elicopterul va ramane la aeroportul din Cluj-Napoca. De asemenea, o echipa tehnica din cadrul Inspectoratului General de Aviatie urmeaza sa se deplaseze la Cluj-Napoca in vederea identificarii cauzei si pentru operationalizarea elicopterului intr-un timp cat mai scurt.

La nivelul Inspectoratului General de Aviatie se vor efectua verificari pentru identificarea cauzelor care au generat producerea acestui incident.", se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a Inspectoratului General de Aviatie.

G.K.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#SMURD probleme motor zbor aterizare Cluj, #Raed Arafat elicopter SMURD probleme , #SMURD