Un copil de 6 ani din Vaslui a reusit sa-si salveze fratii mai mici din flacari

Luni, 05 Decembrie 2016, ora 17:38
4053 citiri
Un copil de 6 ani din Vaslui a reusit sa-si salveze fratii mai mici din flacari
Foto: Arhiva Pixabay

Un copil de 6 ani din localitatea vasluiana Vutcani a reusit sa-si salveze fratii mai mici din casa cuprinsa de flacari.

In momentul in care a izbucnit incendiul, cei trei frati de 3 luni, 1 an si 3 luni, respectiv 6 ani, erau singuri in casa.

Potrivit autoritatilor locale, bunicul micutilor era plecat la munca, iar bunica, profitand de faptul ca acestia dormeau, a plecat la un magazin din sat. Parintii celor trei copii se afla la munca in strainatate.

Vecinii au observat incendiul si au sunat la numarul de urgenta 112.

Localnicii spun ca cel mai mare dintre copii a reusit sa-si salveze fratiorii mai mici, luand bebelusul de trei luni in brate si cerandu-i fratelui de un an sa se tarasca dupa el, desi intreaga casa a fost cuprinsa de foc.

"La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta cu violenta, dar intr-o ora a fost lichidat. Din pacate, casa a fost distrusa in totalitate. Din primele cercetari, cauza probabila a incendiului a fost un cos de fum defect. Pentru stingerea incendiului s-a intervenit cu o autospeciala cu sase subofiteri", au declarat, luni, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui.

La fata locului au fost prezenti si politistii care au sesizat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, avand in vedere ca cei trei frati au fost lasati singuri in casa, viata fiindu-le pusa in pericol.

"Din primele informatii, copiii au fost lasati in casa singuri, in timp ce dormeau, iar bunica a plecat la magazin. In casa aveau o soba defecta, de la care a pornit incendiul. Nu este un caz de negljare, motiv pentru care nu se impune scoaterea copiilor din familie. Copilul de 6 ani a avut prezenta de spirit si a reusit sa scoata din casa fratiorii mai mici, iar apoi niste vecini au venit in ajutor. Cazul ramane in monitorizarea autoritatilor locale din Vutcani", a declarat purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui, Irina Cimpean.

Cei trei copii si bunicii lor au ramas in prag de sarabatori fara un acoperis deasupra capului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#copil Vaslui salvati frati casa incendiu , #incendiu