Tribunalul si Curtea de Apel Bucuresti isi suspenda activitatea! Motivul: Parlamentul pregateste eliminarea pensiilor speciale

Marti, 21 Ianuarie 2020, ora 14:57
19626 citiri
Tribunalul si Curtea de Apel Bucuresti isi suspenda activitatea! Motivul: Parlamentul pregateste eliminarea pensiilor speciale
Foto: Arhiva Pixabay

Adunarile generale ale judecatorilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti si Tribunalului Bucuresti au decis, marti, suspendarea activitatii de judecata incepand cu miercuri, 22 ianuarie 2020, in contextul nemultumirilor legate de eliminarea pensiilor de serviciu. Parlamentul urmeaza sa ia o decizie in acest caz pe 28 ianuarie.

O decizie similara au luat si Tribunalul Buzau, dar si Curtea de Apel Alba Iulia.

Curtea de Apel Bucuresti a anuntat, marti, ca adunarea generala a hotarat, "cu unanimitate, ca iminenta abrogare a dispozitiilor legale care consacra pensia de serviciu pentru judecatori este de natura a incalca independenta si a afecta statutul constitutional al acestora."

Adunarea generala a judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti a hotarat, cu majoritate, suplimentarea ordinii de zi si suspendarea activitatii de judecata incepand cu data de 22 ianuarie 2020 si pana la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistratilor.

O decizie similara s-a luat si in adunarea generala a judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, unde s-a decis suspendarea activitatii pe o perioada nedeterminata.

Potrivit unor oficiali ai acestei instante, nu toate procesele vor fi suspendate, fac exceptie cauzele cu arestari preventive, cauzele cu copii si suspendarea executarilor silite.

Decizii similare la Buzau si Alba Iulia

Si magistratii de la Tribunalul Buzau au decis suspendarea sedintelor de judecata pana la 1 februarie, in semn de nemultumire fata de intentia Guvernului de a elimina pensiile de serviciu pentru judecatori si pentru personalul auxiliar de specialitate, potrivit News.ro.

La Tribunalul Buzau, inca din 10 ianuarie, sedintele de judecata fusesera suspendate zilnic, pentru o ora, in intervalul 10:00-11:00.

Magistratii considera ca propunerile de eliminare a pensiilor speciale ale judecatorilor si de plafonare a sporului pentru conditii vatamatoare de munca sunt de natura sa afecteze independenta sistemului de justitie.

Si Adunarea generala a judecatorilor din cadrul Curtii de Apel Alba Iulia a decis, marti, suspendarea activitatii, incepand din 27 ianuarie, ca urmare a nemultumirilor legate de abrogarea legii pensiilor de serviciu. Vor fi rezolvate doar cazurile urgente, anunta magistratii.

Camera Deputatilor va da pe 28 ianuarie votul final pe proiectul pentru eliminarea pensiilor speciale, a anuntat luni Marcel Ciolacu. Seful PSD a precizat ca va fi scos amendamentul prin care sunt eliminate indemnizatiile speciale pentru sportivi si personalitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#judecata suspendata, #magistrati greva, #magistrati protest, #pensie speciala , #magistrati