O mama si trei copii au murit loviti de tren langa Bucuresti. Mecanicul: S-au aruncat toti in fata locomotivei

Joi, 17 August 2017, ora 15:22
36195 citiri
O mama si trei copii au murit loviti de tren langa Bucuresti. Mecanicul: S-au aruncat toti in fata locomotivei
Foto: Arhiva Ziare.com

Trei copii si o femeie au murit, joi dimineata, in localitatea Branesti, din judetul Ilfov, dupa ce au fost loviti de tren.

Se pare ca este vorba despre o mama care s-a aruncat in fata trenului impreuna cu cei trei copii, dupa cum spune mecanicul locomotivei. Acesta a mai povestit ca i-a claxonat, insa, n-a avut cum sa opreasca la timp pentru ca trenul Interregio circula cu aproximativ 120 km/ora, potrivit CFR.

Se pare ca femeia avea intr-un buzunar si un bilet de adio. Ea era insarcinata cu al patrulea copil si familia ei spune ca nu si-l dorea.

Circulatia pe ruta Bucuresti-Constanta a fost blocata in jur de 3 ore.

Ziare.com a transmis, in format LIVE TEXT, principalele informatii despre acest eveniment:

16:35 - Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov au deschis in acest caz un dosar penal "in rem", pentru savarsirea infractiunii de omor, potrivit Agerpres. La fata locului continua cercetarile.

15:12 - Mecanicul care conducea locomotiva trenului a povestit, cu ochii in lacrimi, ca femeia si copiii au aparut din padure si, in pofida avertizarilor sonore, s-au aruncat in fata trenului.

El a declarat la Antena 3 ca femeia avea un copil in brate, iar pe ceilalti doi ii tinea de mana si s-au aruncat toti in fata locomotivei.

Intrebat daca a apucat sa-i avertizeze, daca a claxonat, mecanicul locomotivei a raspuns: "Bineinteles ca i-am claxonat. Au iesit din padure direct in fata mea. Ce sa fac?".

14:57 - Mama femeii le-a povestit anchetatorilor ca fiica ei era insarcinata cu al patrulea copil, insa era depresiva pentru ca nu isi dorea aceasta sarcina.

In plus, femeia spune ca fiica sa a fost internata in trecut de doua ori la Spitalul de psihiatrie Obregia pentru tratament si ca urma sa fie dusa din nou la spital.

14:55 - Cumnatul femeii a declarat la Antena 3 ca aceasta ar fi vrut sa intrerupa sarcina, insa nu a avut bani pentru procedura.

"Era insarcinata. Ce stiu de la fratele meu, acum vreo luna de zile m-a rugat sa il imprumut cu niste bani. Nu voia sa mai faca un copil. Nu am avut bani atunci sa il ajut. Si a spus atunci: 'Uite, Robert, din cauza ta trebuie sa lasam si copilul asta'. Oricum, asa vrut Dumnezeu", a povestit el.

12:18 - CFR Calatori informeaza ca la nivelul Ministerului Transportului s-a constituit o celula de criza. Doua trenuri care au ca destinatie litoralul, venind de la Oradea si de la Brasov, au intarziere din cauza acestui incident.

12:05 - Georgian Dragan nu a putut confirma ca femeia avea un bilet de adio intre haine, insa nici nu a dezmintit informatia.

12:00 - Potrivit CFR, mecanicul trenului a fost inlocuit si va fi consiliat psihologic. Trenul ar fi avut o viteza de circa 120 de kilometri pe ora. Trenul a plecat deja din statie, astfel ca circulatia a fost reluata pe calea ferata spre litoral.

11:54 - Femeia ar fi fost insarcinata, potrivit lui Alis Grasu, iar cei trei copii aveau varstele cuprinse intre 2 si 12 ani.

11:38 - CFR a transmis primul punct de vedere oficial, potrivit unui comunicat remis Ziare.com:

"CFR Calatori informeaza ca azi, 17 august 2017, in jurul orei 09:20 trenul IR 1983 Bucuresti - Constanta a lovit in zona Pasarea un grup de 4 persoane. Procuratura este la fata locului pentru efectuarea cercetarilor.

Circulatia trenurilor in zona este afectata, inregistrandu-se intarzieri semnificative. De asemenea, in urma acestui incident tragic, trenurile spre / dinspre litoral vor circula cu intarzieri: pasagerii trenului IR 1932 Oradea - Mangalia, intre care se gasesc si 40 minori, primesc de la personalul feroviar apa, fructe, covrigei."

11:28 - Surse citate de News.ro sustin ca femeia s-ar fi aruncat in fata trenului cu copiii, iar potrivit Digi 24 anchetatorii sustin ca intre documentele femeii s-ar fi gasit si un bilet de adio.

11:26 - Trupul uneia dintre persoane este la o distanta considerabila de celealte trei, respectiv peste jumatate de kilometru.

11:20 - Mecanicul trenului este in stare de soc, potrivit Antena 3. Toti calatorii se afla in continuare in trenul care a plecat putin dupa ora 09:00 din Bucuresti, iar accidentul a avut loc la circa 10 minute dupa plecare.

11:15 - Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Bucuresti, Georgian Dragan, cei trei copii au intre 2 si 12 ani, iar femeia, care ar putea fi mama lor, intre 25 si 30 de ani.

11:13 - Se stie sigur ca printre cei morti se numara un copil de 10 ani si o tanara de 25-30 de ani.

11:09 - Trenul este oprit la halta Branesti, iar potrivit directorului Ambulantei Bucuresti, Alis Grasu, ar mai fi doua sau trei persoane in continuare prinse sub tren.

11:00 - Circulatia feroviara este blocata pe ruta Bucuresti - Constanta, de mai bine de o ora. Se pare ca victimele au fost lovite de un tren Interregio care circula intre localitatile Pasarea si Branesti.

Este vorba despre trenul IR 1983 Bucuresti - Constanta, care in acel moment avea peste 160 de kilometri pe ora si ca sa franeze i-ar fi luat un kilometru, potrivit purtatorului de cuvant al CFR, Alina Predescu.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#copii femeie murit Branesti, #copii femeie tren Branesti, #femeie copii loviti tren Branesti, #femeie copii loviti tren Bucuresti Constanta , #tren