O mama si trei copii au murit loviti de tren langa Bucuresti. Mecanicul: S-au aruncat toti in fata locomotivei

Joi, 17 August 2017, ora 15:22
36240 citiri
O mama si trei copii au murit loviti de tren langa Bucuresti. Mecanicul: S-au aruncat toti in fata locomotivei
Foto: Arhiva Ziare.com

Trei copii si o femeie au murit, joi dimineata, in localitatea Branesti, din judetul Ilfov, dupa ce au fost loviti de tren.

Se pare ca este vorba despre o mama care s-a aruncat in fata trenului impreuna cu cei trei copii, dupa cum spune mecanicul locomotivei. Acesta a mai povestit ca i-a claxonat, insa, n-a avut cum sa opreasca la timp pentru ca trenul Interregio circula cu aproximativ 120 km/ora, potrivit CFR.

Se pare ca femeia avea intr-un buzunar si un bilet de adio. Ea era insarcinata cu al patrulea copil si familia ei spune ca nu si-l dorea.

Circulatia pe ruta Bucuresti-Constanta a fost blocata in jur de 3 ore.

Ziare.com a transmis, in format LIVE TEXT, principalele informatii despre acest eveniment:

16:35 - Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov au deschis in acest caz un dosar penal "in rem", pentru savarsirea infractiunii de omor, potrivit Agerpres. La fata locului continua cercetarile.

15:12 - Mecanicul care conducea locomotiva trenului a povestit, cu ochii in lacrimi, ca femeia si copiii au aparut din padure si, in pofida avertizarilor sonore, s-au aruncat in fata trenului.

El a declarat la Antena 3 ca femeia avea un copil in brate, iar pe ceilalti doi ii tinea de mana si s-au aruncat toti in fata locomotivei.

Intrebat daca a apucat sa-i avertizeze, daca a claxonat, mecanicul locomotivei a raspuns: "Bineinteles ca i-am claxonat. Au iesit din padure direct in fata mea. Ce sa fac?".

14:57 - Mama femeii le-a povestit anchetatorilor ca fiica ei era insarcinata cu al patrulea copil, insa era depresiva pentru ca nu isi dorea aceasta sarcina.

In plus, femeia spune ca fiica sa a fost internata in trecut de doua ori la Spitalul de psihiatrie Obregia pentru tratament si ca urma sa fie dusa din nou la spital.

14:55 - Cumnatul femeii a declarat la Antena 3 ca aceasta ar fi vrut sa intrerupa sarcina, insa nu a avut bani pentru procedura.

"Era insarcinata. Ce stiu de la fratele meu, acum vreo luna de zile m-a rugat sa il imprumut cu niste bani. Nu voia sa mai faca un copil. Nu am avut bani atunci sa il ajut. Si a spus atunci: 'Uite, Robert, din cauza ta trebuie sa lasam si copilul asta'. Oricum, asa vrut Dumnezeu", a povestit el.

12:18 - CFR Calatori informeaza ca la nivelul Ministerului Transportului s-a constituit o celula de criza. Doua trenuri care au ca destinatie litoralul, venind de la Oradea si de la Brasov, au intarziere din cauza acestui incident.

12:05 - Georgian Dragan nu a putut confirma ca femeia avea un bilet de adio intre haine, insa nici nu a dezmintit informatia.

12:00 - Potrivit CFR, mecanicul trenului a fost inlocuit si va fi consiliat psihologic. Trenul ar fi avut o viteza de circa 120 de kilometri pe ora. Trenul a plecat deja din statie, astfel ca circulatia a fost reluata pe calea ferata spre litoral.

11:54 - Femeia ar fi fost insarcinata, potrivit lui Alis Grasu, iar cei trei copii aveau varstele cuprinse intre 2 si 12 ani.

11:38 - CFR a transmis primul punct de vedere oficial, potrivit unui comunicat remis Ziare.com:

"CFR Calatori informeaza ca azi, 17 august 2017, in jurul orei 09:20 trenul IR 1983 Bucuresti - Constanta a lovit in zona Pasarea un grup de 4 persoane. Procuratura este la fata locului pentru efectuarea cercetarilor.

Circulatia trenurilor in zona este afectata, inregistrandu-se intarzieri semnificative. De asemenea, in urma acestui incident tragic, trenurile spre / dinspre litoral vor circula cu intarzieri: pasagerii trenului IR 1932 Oradea - Mangalia, intre care se gasesc si 40 minori, primesc de la personalul feroviar apa, fructe, covrigei."

11:28 - Surse citate de News.ro sustin ca femeia s-ar fi aruncat in fata trenului cu copiii, iar potrivit Digi 24 anchetatorii sustin ca intre documentele femeii s-ar fi gasit si un bilet de adio.

11:26 - Trupul uneia dintre persoane este la o distanta considerabila de celealte trei, respectiv peste jumatate de kilometru.

11:20 - Mecanicul trenului este in stare de soc, potrivit Antena 3. Toti calatorii se afla in continuare in trenul care a plecat putin dupa ora 09:00 din Bucuresti, iar accidentul a avut loc la circa 10 minute dupa plecare.

11:15 - Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Bucuresti, Georgian Dragan, cei trei copii au intre 2 si 12 ani, iar femeia, care ar putea fi mama lor, intre 25 si 30 de ani.

11:13 - Se stie sigur ca printre cei morti se numara un copil de 10 ani si o tanara de 25-30 de ani.

11:09 - Trenul este oprit la halta Branesti, iar potrivit directorului Ambulantei Bucuresti, Alis Grasu, ar mai fi doua sau trei persoane in continuare prinse sub tren.

11:00 - Circulatia feroviara este blocata pe ruta Bucuresti - Constanta, de mai bine de o ora. Se pare ca victimele au fost lovite de un tren Interregio care circula intre localitatile Pasarea si Branesti.

Este vorba despre trenul IR 1983 Bucuresti - Constanta, care in acel moment avea peste 160 de kilometri pe ora si ca sa franeze i-ar fi luat un kilometru, potrivit purtatorului de cuvant al CFR, Alina Predescu.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#copii femeie murit Branesti, #copii femeie tren Branesti, #femeie copii loviti tren Branesti, #femeie copii loviti tren Bucuresti Constanta , #tren