Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > STB
A   A   A

Tramvaiul 41 isi reia de azi traseul clasic pe Podul Grant

Tramvaiul 41 isi reia de azi traseul clasic pe Podul Grant
Foto: Arhiva Ziare.com
Linia de tramvai 41 isi reia circulatia normala pe Podul Grant incepand de sambata dimineata, ca urmare a finalizarii lucrarilor de consolidare a podului, a anuntat Primaria Capitalei intr-un comunicat.

In prezent, tramvaiele 41 circula intre terminalele "Ghencea" si "Piata Presei Libere" in ambele sensuri, avand restrictie de circulatie pe un singur fir ("la paleta") in zona podului.

"Podul Grant, o legatura importanta intre cartierele din nordul si vestul Capitalei, nu a mai intrat in reparatii de peste 12 ani. Expertiza tehnica a aratat ca lucrarile nu mai puteau fi amanate. In aprilie 2019, Podul Grant a intrat in consolidare si reabilitare. Prima etapa a proiectului, intre Turda si Crangasi, a fost finalizata intr-un timp scurt, avand in vedere ca aici erau problemele cele mai grave.
A fost modernizata si calea de rulare a tramvaiului 41 dupa aproape 20 de ani. A doua etapa, pe sensul Crangasi - Turda, va incepe cand vor fi primite toate avizele pentru restrictionarea etapizata a traficului", afirma primarul Gabriela Firea, citat in comunicat.

Lucrarile de reabilitare si consolidare a Podului Grant sunt realizate de Compania Municipala Strazi, Poduri si Pasaje. Valoarea totala a contractului, pentru ambele tronsoane ale podului, se ridica la aproape 12 milioane de euro.
Facebook ShareTweet
 Sambata, 15 Februarie 2020, ora 07:56

 Articol citit de 2370 ori

Citeste si: