Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tortionarul Visinescu si-a rupt coastele si splina in penitenciar

Luni, 08 Octombrie 2018, ora 12:29
12405 citiri
Tortionarul Visinescu si-a rupt coastele si splina in penitenciar
Foto: Arhiva Hepta.ro

Tortionarul Alexandru Visinescu a fost internat, in weekend, la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitala, cu fracturi costale si ruptura de splina, fiind momentan pe Sectia de Terapie Intensiva, au anuntat reprezentantii clinicii.

Visinescu a fost supus de urgenta unei interventii chirurgicale, iar momentan este constient, la Terapie Intensiva, starea sa fiind stabila.

Legat de starea barbatului de 93 de ani, reprezentantii penitenciarelor spun ca cel mai probabil fracturile au fost cauzate de cadere, nu de vreo agresiune.

"A cazut in camera, a lesinat, adica si-a pierdut cunostinta. A fost dus la spital. Preventiv spus ar putea fi un atac vascular, iar la investigatiile medicale s-a constat ca are traumatisme la zona costala.

Nu este clar daca traumatismele coastei sunt de la cadere sau sa fi fost lovit. Nu prea cred sa fi fost lovit pentru ca era internat la Spitalul Penitenciarului Jilava, nu intr-o celula din inchisoare. (...)

Nu stiu sa se fi deschis ancheta, asteaptam ancheta medicala. Omul a cazut ca e batran si fraged (sic!) ", a spus Sorin Dumitrascu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Penitenciare.

Alexandru Visinescu, primul comandant de penitenciar din perioada comunista trimis in judecata pentru crime impotriva umanitatii, a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare, in luna iulie 2015.

Totodata, Visinescu a fost obligat sa plateasca, in solidar cu Ministerul Finantelor Publice, Ministerul de Interne si Administratia Nationala a Penitenciarelor, 300.000 de euro cu titlu de despagubiri urmasilor victimelor sale, astfel: 50.000 de euro catre partea civila Nicoleta Eremia, 100.000 catre partea civila Elena Iacob si 150.000 de euro Ancai Maria Cernea.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada 1956-1963, Alexandru Visinescu, in calitate de comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, "a savarsit actiuni si inactiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivitatii reprezentata de detinutii politici incarcerati in acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrangerea grava a exercitarii acestora, pe motive de ordin politic".

Citeste si Cum arata Alexandru Visinescu, tortionarul care cere intreruperea executarii pedepsei (Foto)

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Visinescu inchisoare spital fracturi, #Visinescu fractura splina inchisoare , #inchisoare