Taximetristii si cei care fac car sharing in Bucuresti, vizati de o razie: amenzi de 45.000 de lei

Duminica, 17 Martie 2019, ora 10:15
5677 citiri
Taximetristii si cei care fac car sharing in Bucuresti, vizati de o razie: amenzi de 45.000 de lei
Foto: Arhiva Ziare.com

Politistii au efectuat o razie, sambata noapte, in Capitala, care i-a vizat pe taximetristi, dar si pe soferii Uber si Bolt. Au fost depistate mai multe nereguli si au fost aplicate amenzi in valoare de 45.000 de lei, in urma verificarii a 110 de masini. Mai multor soferi le-a fost suspendat dreptul de a conduce.

"S-a urmarit eliminarea activitatilor ilicite in domeniul taximetriei/transportului in regim de inchiriere, verificarea detinerii documentelor de transport de persoane in regim taxi/inchiriere, verificarea starii tehnice, reducerea numarului de accidente rutiere si impunerea respectarii normelor legale care reglementeaza activitatea de transport public de persoane", se arata intr-un comunicat, transmis, duminica, de Brigada Rutiera.

Controlul a fost efectuat in noaptea de 15 spre 16 martie, iar potrivit sursei citate, au fost verificate peste 110 de autoturisme si au fost aplicate 64 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 45.000 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementeaza circulatia pe drumurile publice si activitatea de transport public de persoane in regim de taxi/inchiriere.

"Totodata, au fost identificati 4 conducatori de autoturisme care efectuau transport public de persoane in regim de inchiriere prin intermediul aplicatiei Uber fara a detine copie conforma valabila si 2 conducatori auto taxi fara autorizatie taxi, in aceste situatii dispunandu-se masura complementara a suspendarii dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioada de 6 luni, prin retinerea certificatului de inmatriculare si placutelor cu numarul de inmatriculare", se mai arata in comunicatul Brigazii Rutiere.

Politistii de la Rutiera transmit ca astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare.

Taximetristii cer Guvernului sa scoata Uber si Taxify in afara legii

Reamintim ca - sub presiunile taximetristilor - Ministerul Dezvoltarii a lansat in dezbatere publica un proiect de ordonanta de urgenta al carui scop declarat este, in principal, sa combata pirateria din domeniul transportului de persoane.

Reprezentantii taximetristilor au explicat pentru Ziare.com ca cer ordonanta din cauza ca - in vreme ce ei sunt obligati sa se autorizeze si sa plateasca taxe si impozite - alte mii de soferi din Romania folosesc, fara niciun act, aplicatii de mobilitate urbana si fac bani buni, necinstit, din transportul de persoane.

In concluzie, taximetristii au cerut ca toti soferii care fac transport de persoane sa se autorizeze.

Din informatiile Ziare.com, in acest moment, in Romania, soferii de Uber, spre exemplu, au posibilitatea sa obtina atestate si chiar licente, dar pentru asta ar trebui sa isi inregistreze masinile pe o firma.

Iar multi dintre ei nu procedeaza in acest fel, ci isi folosesc masinile proprii sau chiar inchiriaza unele pentru a face transport de calatori.

Pana acum Uber, Taxify si Clever taxi au anuntat ca sustin modificarea legilsatiei privind transportul de persoane, dar nu prin ordonanta de urgenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#razie taximetristi, #amenzi Uber , #taxi