Al doilea deces de meningita, intr-o saptamana: adolescenta din Vaslui a murit UPDATE

Marti, 23 Aprilie 2019, ora 19:19
6872 citiri
Al doilea deces de meningita, intr-o saptamana: adolescenta din Vaslui a murit UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

O adolescenta in varsta de 15 ani din Vaslui a fost trimisa, marti, in stare grava la un spital din judetul Iasi, fiind suspecta de meningita meningococica. Fata a murit, cateva ore mai tarziu.

Update: Fata a murit, la spitalul din Iasi unde a ajuns in coma.

"A murit in cursul dupa-amiezii. Toate organele ii erau afectate. De mult nu am mai avut in spitalul nostru o forma atat de dura a bolii. Meningita a fost confirmata clinic, iar toate analizele initiale aratau o infectie grava", a declarat pentru News.ro, managerul spitalului de Boli Infectioase, medicul Carmen Dorobat.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, fata, care provine dintr-un centru al Directiei pentru Protectia Copilului, a fost adusa la spital in cursul zilei de luni, fiind internata cu suspiciune de colica renala.

In urma analizelor, s-a evidentiat o infectie, adolescenta a primit tratament, dar peste noapte starea sa s-a agravat. Fata a fost trimisa la Iasi, intubata, cu un echipaj de Terapie Intensiva Mobila care s-a defectat pe drum, ea fiind preluata de o autospeciala din Iasi.

"Am fost anuntati de reprezentantii spitalului cu privire la acest caz. Am raportat situatia la Centrul Regional de Sanatate Publica Iasi.

Am inceput propria ancheta epidemiologica si urmeaza sa asteptam rezultatele analizelor", a declarat, pentru Agerpres, directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Vaslui, Mihaela Vlada.

Doua adolescente care au fost internate in acelasi salon cu pacienta suspecta de meningita primesc tratament profilactic, de asemenea, fiind luate masuri pentru dezinfectarea salonului.

Acest caz apare dupa ce un nou caz de meningita meningococica este investigat la Botosani, unde se afla internata o adolescenta in varsta de 16 ani, venita din Italia.

Amintim ca saptamana trecuta o eleva de 18 ani de la Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Bucuresti a murit ca urmare a contactarii meningitei meningococice.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat vineri, la Botosani, ca nu este cazul ca populatia sa intre in panica dupa cazul de meningita meningococica soldat cu decesul elevei de la Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Bucuresti, subliniind ca exista de la doua pana la cinci cazuri pe an din acest tip de meningita.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#pacienta meningita Vaslui, #pacienta meningita transferata Iasi , #spitale