Sorina ramane cu familia adoptiva - a decis instanta

Joi, 11 Iulie 2019, ora 13:28
27534 citiri
Sorina ramane cu familia adoptiva - a decis instanta
Foto: Facebook/ Georgiana Claudia

Magistratii Curtii de Apel Craiova au respins, joi, cererea de revizuire a adoptiei internationale in cazul Sorinei, fetita din Baia de Arama, adoptata de familia Sacarin din SUA.

Astfel, adoptia ramane valabila, iar Sorina va sta in continuare cu noua sa familie.

In acest dosar, decizia este definitiva, iar cererea procurorului general Bogdan Licu de revizuire a adoptiei a fost respinsa ca inadmisibila.

"S-a dezbatut cererea de revizuire formulata de procurorul general al Romaniei impotriva deciziei definitive prin care s-a incuviintat adoptia. (...) Solutia s-a pronuntat, cererea de revizuire a procurorului general a fost respinsa ca inadmisibila. Hotararea e definitiva, fara cale de atac.

In acest proces nu se mai poate face nimic. Doar facuta o noua cerere de revizuire cand vor exista hotarari definitive de condamnare pentru persoanele care au savarsit infractiune in acest dosar de adoptie", a declarat Victor Dumitrica, avocatul familiei Saramat (asistentul maternal).

Potrivit acestuia, in dosarul in care Curtea de Apel a respins cererea de revizuire, familia Saramat avea calitatea de intimat, cererea fiind a procurorului general.

O alta cerere similara a fost depusa de asistentul maternal, la Tribunalul Dolj, aceasta avand termen in 27 iulie.

Saptamana trecuta aceeasi instanta a respins si cererea procurorului general de anulare a adoptiei.

Curtea de Apel Craiova amanase, miercuri, decizia in acest caz, dupa ce a aparut un document pentru care a fost nevoie de o analiza atenta.

Tot miercuri, un alt dosar a fost pe rolul Tribunalului Olt, unde magistratii trebuiau sa ia o decizie in cazul ordonantei presedintiale, pentru a stabili daca Sorina poate sau nu sa plece in SUA, alaturi de familia adoptiva.

Insa instanta si-a declinat competenta in favoarea Judecatoriei Slatina.

Asa ca la Judecatoria Slatina urmeaza sa se judece in data de 20 iulie daca Sorina poate pleca din tara.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Sorina ramane familia adoptiva , #justitie