Soferul care a facut 10 victime la Braila a fost arestat. Noutati despre starea ranitilor

Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 20:50
2428 citiri
Soferul care a facut 10 victime la Braila a fost arestat. Noutati despre starea ranitilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Magistratii de la Tribunalul Braila au decis, luni dupa-amiaza, ca tanarul care a provocat atacul de duminica, soldat cu ranirea a zece persoane, sa fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Marius Valentin Parfenie, in varsta de 20 de ani, care a injunghiat un om si a ranit alti noua, intrand in ei cu masina, a fost prezentat, luni, instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru tentativa de omor calificat si talharie calificata.

El fusese retinut pentru furt, vatamare corporala din culpa, loviri sau alte violente, conducere sub influenta bauturilor alcoolice si parasirea locului accidentului.

Marius Valentin Parfenie a vazut pe un site un anunt cu o masina scoasa la vanzare si a stabilit o intalnire cu proprietarul. In timp ce faceau proba autoturismului, Parfenie, care era baut si, posibil, sub influenta drogurilor, l-a injunghiat pe proprietarul masinii, l-a dat jos si a plecat la volan.

Pe centura orasului Braila, in apropierea Gradinii Zoologice, tanarul de 20 de ani a intrat in plin intr-un grup de pietoni, ranind doi oameni.

Ajuns in parcarea mall-ului din Braila, el a intrat in plin in multime si a ranit sapte persoane, printre care doi copii, de 11 si 13 ani.

Braileanul a incercat de mai multe ori sa intre cu masina in mall, dar a fost impiedicat de stalpii de beton de la intrarea in centrul comercial. Masina s-a oprit in usile de la intrarea in mall, iar Parfenie a fost dat jos de cateva persoane aflate la o terasa din apropiere si imobilizat.

Culcat la pamant, el a strigat: "Trebuie sa curga sange pentru tara asta".

Dupa incident, politistii l-au testat si au constatat ca avea o concentratie alcoolica de 0,37 miligrame/litru in aerul expirat. Ei asteapta si rezultatele care vor arata daca a consumat droguri inainte de atac.

Marius Parfenie are 20 de ani, este din Braila si avea permis de conducere din februarie anul acesta. Anul trecut, el a fost condamnat la masura educativa a supravegherii pe o perioada de 6 luni pentru comiterea, in cursul anului 2015, a infractiunii de lovire sau alte violente.

In urma incidentelor, s-au inregistrat zece victime: sapte persoane au fost ranite la mall, intre acestea aflandu-se si doi copii, de 11 si 13 ani, doua persoane au fost ranite pe soseaua de centura a Brailei, iar a zecea victima este barbatul injunghiat.

Medicul Alina Neacscu, purtator de cuvant al Spitalului Judetean Braila, a declarat, luni, ca cei doi copii de 11 si 13 ani raniti in atacul de duminica au fost externati.

De asemenea, celelalte opt victime ale atacului sunt stabile, fiind internate la Sectia Chirurgie, sub supravegherea medicilor. Unul dintre barbatii raniti mai grav va fi supus din nou, miercuri, unei interventii chirurgicale.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#tanar sofer Braila arestat , #arestare